• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Anadolu Jet, 4 yeni noktaya daha uçuyor

Anadolu Jet, 4 yeni noktaya daha uçuyor
Anadolu Jet Genel Müdürü Sami Alan, 31 Ekim itibariyle Ankara-Moskova, İstanbul-Sivas, İstanbul-Kayseri, İstanbul-Samsun seferlerinin başlayacağını duyurdu. -Anadolu Jet'de check in süresi iç hatlarda 30, dış hatlarda ise 45 dakikaya düşüyor.

Anadolu Jet Genel Müdürü Sami Alan, 31 Ekim'de başlayacak kış tarifesiyle birlikte check in süresinin iç hatlarda 45 dakikadan 30 dakikaya, dış hatlarda ise 1 saatten 45 dakikaya düşürdüklerini açıkladı.

Alan, kış tarifesiyle birlikte Ankara-Moskova, İstanbul-Sivas, İstanbul-Samsun, İstanbul-Kayseri seferlerinin başlayacağını duyurdu. Alan, kuruldukları 2003 yılından beri Anadolu Jet bünyesinde 8.3 milyon kişiyi uçurduklarını belirti.

Anadolu Jet'in Ankara-Viyana direkt hattının tanıtımı için Viyana'ya düzenlediği basın gezisinde konuşan Anadolu Jet Genel Müdürü Sami Alan, 31 Ekim olan kış tarifesiyle birlikte biri dış olmak üzere 4 yeni seferin hizmete gireceğini açıkladı. Alan, Ankara-Moskova hattının Salı, Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftada 3 kere düzenleneceğini kaydetti.

Alan ayrıca Sabiha Gökçen kalkışlı 3 yeni sefer hakkında şu bilgileri verdi:

"İstanbul-Sivas hattı Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri, İstanbul-Samsun hattı Cumartesi hariç her gün ve İstanbul-Kayseri hattı her gün düzenlenecek."

-CHECK İN SÜRESİ 30 DAKİKAYA DÜŞÜYOR-

Alan, iç hatlarda 45 dakika olan check in süresinin 31 Ekim olan kış tarifesinden itibaren 30 dakikaya indirdiklerini açıkladı. Alan, "Bütün Anadolu Jet uçuşları için her yerde çekin süresini 30 dakikaya düşürüyoruz. Çünkü ben uçağın hızına inanıyorsam havaalanına yolcuyu 1 saat öncesinde dikmekle bir şey kazanamam. O zaman yolcu için hız kavramı ortadan kalkıyor, keşke bunu yapabilsek de daha öteleyebilsek. Bu konuyla ilgilide çalışacağız" diye konuştu. Ayrıca Alan, dış hatlardaki çekin süresini de 1 saatten 45 dakikaya ineceğini sözlerine ekledi.

-"ŞU ANA KADAR 8.3 MİLYON YOLCU UÇURDUK"-

Anadolu Jet'in 31 iç hat, 14 dış hat olmak üzere 45 noktaya uçuş hizmeti sunduğunun bilgisini veren Anadolu Jet Genel Müdürü Alan, yüzde 83 doluluk oranıyla uçtuklarını, kuruldukları günden bu yana da toplam 8.3 milyon yolcu taşıdıklarını açıkladı. 2009 yılında iç hatlar yolcu sayısının 42 milyon olduğun belirten Alan, 2010 yılı için tahmini iç hatlar yolcu sayısının 49 milyon olduğunu söyledi.

Alan ayrıca, Anadolu Jet'in kendisine ait 20 uçağı olduğunu, bunların dışında da 2 kiralık uçağının bulunduğunu kaydetti. Yaz tarifesinden sonra THY'den 2 uçağın Anadolu Jet'e geçme ihtimalinin olduğunu belirten Alan, "Piyasadan baktığımız uçaklar var ama onlarda daha tam kesinleşmedi" dedi.

-"AVRUPA'YA EN ÇOK YOLCUMUZ ANADOLU ŞEHİRLERİNDEN"-

Türkiye'nin 1960 yıllardan itibaren Avrupa'ya büyük bir göç verdiğini ifade eden Alan, en çok göç veren şehirlerin ise Adana, Trabzon, Kayseri, Konya, Gaziantep Malatya, Elazığ ve Erzurum olduğunu belirtti.

Anadolu Jet'in dış hat seferlerinde göç veren şehirlerin büyük bir önem taşıdığını söyleyen Alan, "Frankfurt, Viyana, Amsterdam, Brüksel uçuşlarını İstanbul'dan yapsaydık, yine içinde Adana, Trabzon, Kayseri, Konya, Gaziantep Malatya, Elazığ ve Erzurum'a gidilecek yolcu olacaktı. Biz Avrupa'ya sefer koyacaksak eğer bu bağlantıları göz önünde bulundurmak zorundaydık. Büyümenin ana ekseni İstanbul'du ama artık İstanbul tıkanıyor. Böylece İstanbul'da oluşan yükü Ankara'ya kaydırdık. Hem insanlar aktarma noktasının tenha bir havaalanı olmasını tercih ediyor. Rötar, bavul kaybı gibi sorunların yaşanmaması için. Bu nedenle Aktarma noktası olarak Ankara'nın önem kazandığını düşünüyoruz" diye konuştu.

-"VİYANA'NIN EN ÖNEMLİ PAZARI KAYSERİ VE SAMSUN"-

Viyana için en büyük iki pazarın Kayseri ve Samsun olduğunu belirten Alan, "Siz Viyana uçuşunuzu istediğiniz yerden koyun Kayseri ve Samsun'dan bağlantı alabilirseniz Viyana uçuşunu doldurursunuz" dedi.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim