• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Anadolu Jet Van'a gece uçuş yapacak

Anadolu Jet Van'a gece uçuş yapacak
Anadolu Jet Havayolları heyeti, başlatacakları gece uçuşları öncesi Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu'nu ziyaret ettiler.

 

Anadolu Jet Havayolları heyeti, başlatacakları gece uçuşları öncesi Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu’nu ziyaret ettiler.
 
Sunexpress Havayolları’nın ardından Anadolu Jet Havayolları’nın da 26 Ocak 2013 tarihinden itibaren haftada üç gün Ankara-Van, Van-Ankara olmak üzere karşılıklı gece uçuşu başlatıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü’nün, Van Ferit Melen Hava Limanı’na uyduya dayalı çok hassas olan RNP-AR sistemini kurmasının ardından havayolları şirketleri de gece uçuşlarına başladılar. Dünya ile eş zamanlı olarak Van Ferit Melen Hava Limanı’na kurulan RNP-AR sistemi sayesinde artık kötü hava şartları nedeniyle yaşanan sefer iptallerinde en aza indirilmesiyle birlikte Anadolu Jet Havayolları da 26 Ocak 2013 tarihinden itibaren salı, perşembe ve cumartesi günleri Ankara-Van, Van-Ankara olmak üzere haftada 3 sefer düzenleyecek. Ankara’da saat 18.15’te ve Van’da da saat 20.25’te karşılıklı seferler yapılacak.
 
“VAN HAFTASI DÜZENLEMEK İSTİYORUZ”
 
Düzenleyecekleri gece uçuşu öncesi Van’da incelemelerde bulunan Anadolu Jet Havayolları yetkilileri, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Hiçbir ticari kaygılarının bulunmadığını ifade eden Anadolu Jet Havayolları yetkilileri, bütün uçaklarının yüzde 100’e yakın bir doluluk oranı ile havalandığını belirttiler. Bu yüzden ticari kaygıdan ziyade müşterinin memnuniyetini ön planda tuttuklarını anlatan yetkililer, yılda bir hafta ‘Van Haftası’ adı altında bir etkinlik düzenlemek istediklerini ifade ettiler. Yetkililer, “Bu hafta çerçevesinde Türkiye’nin yer yerinde Van’a bütün imkanlarımızı zorlayarak insanları taşımak istiyoruz” dediler.
 
“VAN’A HAFTADA 4 EK SEFER KOYMAYI PLANLIYORUZ”
 
Tek hedeflerinin Türkiye’nin her noktasına ulaşılabilmek olduğunu söyleyen yetkililer, “2013 yılında yüzde 60 büyümeyi hedefliyoruz. Bütün noktalarda olduğu gibi Van’a haftada 4 ek sefer düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca muhtemelen nisan-mayıs aylarından itibaren Van’dan Sabiha Gökçen Hava Limanı’na da seferler koyacağız” şeklinde konuştular.
 
2011 yılında yaşanan 2 büyük depremin ardından Van’da 300-500 bin arasında insanın göç ettiğini ve okullarının belli bir süre bypass olmasına rağmen devlet vatandaş elbirliği ile ilin ekonomisinin çok kısa bir sürede toparlandığını kaydeden VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, “Van’ın ekonomisi dünyada belki örneğine az rastlanır bir şekilde çok hızlı toparlandı. Bugün Organize Sanayi Bölgemizde yatırımcı yer bulamıyor. 150 civarında firma yatırım yapmak için yer tahsisini bekliyor” dedi.
 
“VAN, İRANLILAR İÇİN AVRUPA KENTİDİR”
 
Van’ın bölge illeri için cazibe merkezi olduğu kadar İran için de bir Avrupa kenti olduğunun altını çizen Nadiroğlu, “LC Waikiki Firması’nın 2010 yılındaki en büyük cirosunu Van mağazası yaptı. Çünkü İran’da gelen büyük bir turist potansiyeli vardı” dedi.
 
“GECE UÇUŞLARIN İLİN GELİŞMESİ VE EKONOMİSİNİN KALKINMASINA ÖNCÜLÜK EDECEK”
 
Gece uçuşların başlatılmasının Van için çok önemli olduğunu belirten VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu, Ankara’da işlerini gündüz tamamlayacak olan Vanlı tüccar, tacir ve sanayicinin gece uçuşlarıyla evlerine dönebilme imkanına kavuşacaklarını kaydetti. Uçuşların ilin gelişmesine ve ekonomisinin kalkınmasına da öncülük edeceğini vurgulayan Nadiroğlu, “Artık Ankara’da işlerini takip edecek olan tüccar, tacir ve sanayicimiz, geceleri Ankara’da konaklamak zorunda kalmayacaklar. Ankara’ya günü birlik gidip işlerini tamamladıktan sonra akşam evlerinde olacaklar. Böylece hem zaman hem de ekonomik kayıpları ortadan kalkacak” dedi.
 
Anadolu Jet Havayolları heyeti, Nadiroğlu’na bir uçak maketi hediye ettiler. Gerçekleşen ziyarette VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu da hazır bulundu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim