• BIST 9720.46
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Anadolu yakası metro hattı 38 ayda bitecek

Anadolu yakası metro hattı 38 ayda bitecek
Anadolu yakasında trafiğe nefes aldıracak önemli projelerden biri olan Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nda inşaat çalışmaları başladı.

Anadolu yakasında trafiğe nefes aldıracak önemli projelerden biri olan Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nda inşaat çalışmaları başladı.

Geçtiğimiz eylül ayında yapılan ve 563 milyon Euro'luk teklifi ile ihaleyi kazanan Doğuş İnşaat ve Turizm AŞ'ye belediye yetkilileri tarafından yer teslimi yapıldı. Şirket tarafından hattın inşaat çalışmalarına başlandı. Kadıköy-Kartal Metro Hattı'ndan sonra Anadolu Yakası'nın ikinci raylı sistem olma özelliğini taşıyan sistemin 38 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanıyor. 20 kilometre uzunluğunda ve 16 istasyonlu "Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu İhalesi kapsamında, hattın tüm inşaat ve elektromekanik işleri tek elden ve hızlı bir şekilde yürütülecek. Depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre bağlantı tünellerinin de yer alacağı metro tamamlandıktan sonra Üsküdar-Sancaktepe arasında seyahat 24 dakikaya inecek. Hatta saatte 55 bin yolcu taşınması planlanıyor. Üsküdar-Sancaktepe Metrosu, Kadıköy-Kartal Metrosu'nun rekorunu da elinden alacak. Kadıköy-Kartal Metrosu 45 ay gibi rekor bir sürede tamamlanmak üzere. Üsküdar Metrosu'nun 38 ayda tamamlanarak yeni bir dünya rekoru eşliğinde İstanbulluların hizmetine sunulması hedefleniyor. Hattın hizmete girmesiyle, Sancaktepe'den yolculuk süreleri Üsküdar'a 24, Kartal'a 59, Yenikapı'ya 36, Taksim'e 44, Hacıosman'a 68, Atatürk Havalimanı'na 68 ve Olimpiyat Stadı'na 78 dakika olacak.

www.UlasimOnline.Com  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim