• BIST 9454.9
  • Altın 2499.643
  • Dolar 32.5852
  • Euro 34.7859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Anadolu Yıldızları'ndan film gibi tatbikat

Anadolu Yıldızları'ndan film gibi tatbikat
Genelkurmay Başkanlığınca planlanan Anadolu Yıldızı-2013 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın, Ege Denizi'nin Midilli ve Sakız Adaları arasındaki uluslararası sularda ve hava sahasındaki safhası tamamlandı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arama kurtarma unsurlarının imkan ve kabiliyetlerinin denendiği, müşterek arama kurtarma faaliyetlerinde işbirliği ve koordinasyonu en üst düzeye çıkarmanın hedeflendiğini tatbikatta, 3 helikopter, 2 karakol gemisi, 2 bot, birer fırkateyn, korvet ve uçak görev aldı.
 
Tatbikatta senaryo gereği, Türk arama kurtarma bölgesi içinde olmak üzere, Ege Denizi'nin Midilli ve Sakız Adaları arasındaki uluslararası suları ve hava sahasında kaza sonucu batmakta olan bir gemiye TSK arama kurtarma unsurlarınca müdahale edildi.
 
Müdahale sürecinde, uluslararası sularda seyreden ticaret gemisinden gelen yardım çağrısı, uydu yardımlı arama kurtarma sistemi (COSPAS-SARSAT) üzerinden Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezine, daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezine ulaştı.
 
Yardım sinyali üzerine Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi kurtarma faaliyeti kapsamında TSK Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezinden yardım istedi. TSK Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi de, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı arama kurtarma koordinasyon merkezlerini görevlendirerek arama kurtarma harekatını başlattı.
 
Bölgeye giden arama kurtarma uçağı, denizde bulunan kazazedelerin ve can sallarının mevkilerini duman kandilleriyle işaretledi. Ardından can salında bulunan 2 kazazede sahil güvenlik botuyla, denizde bulunan 3 kazazede ise helikopterlerle kurtarıldı. Kazazedeler, helikopterlerle en yakın hastaneye sevk edildi.
 
Tatbikatı, Genelkurmay Komuta Kontrol Daire Başkanı Tümgeneral Kubilay Selçuk, Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Halit Günbatar ve Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ömer Bayram Çetin ile 22 ülkeden 30 askeri ateşe izledi.
 
Tatbikatın fiili bölümünün ilk evresinin tamamlanmasının ardından TCG Oruçreis Fırkateyni, Alsancak Limanı'na hareket etti. Tatbikatın ikinci evresi, yarın İzmir'in Menemen ilçesi Dumanlı Dağı mevkisinde düzenlenecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim