• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Anadolu'dan Turkuaz ve Novo Lux şovu

Anadolu'dan Turkuaz ve Novo Lux şovu
Anadolu Isuzu çağdaş ve modern yolcu taşımacılığı için tasarladığı Turkuaz ve Novo Lux otobüs modellerini TOFED üyeleri ile buluşturdu.

ANADOLU ISUZU TOFED GENEL KURULU’NDA
TURKUAZ VE NOVO LUX MODELLERİ İLE SHOW YAPTI

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nun (TOFED) 4. Olağan Genel Kurulu ve 4. Karayolu Ulaştırma Zirvesi sponsorları arasında yer alan Anadolu Isuzu çağdaş ve modern yolcu taşımacılığı için tasarladığı Turkuaz ve Novo Lux otobüs modellerini TOFED üyeleri ile buluşturdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ‘in de katıldığı  Ankara Büyük Anadolu Oteli’ndeki zirvede  Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay ile Satış Müdürü Efe Yazıcı  da  hazır bulundu.

Göreve geldiklerinden bu yana 13 bin 600 kilometre yol inşa ettiklerini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ”Bu konforu en çok otobüsçüler biliyor.” dedi ve şu açıklamalarda bulundu: 

“Türkiye'de, 2002 yılında 2 bin 700 otobüs üretildi, 2008'de de 7 bin 600 rakamına ulaşıldı.  Ancak küresel finans krizi nedeniyle üretimde bir düşüş yaşanan 2010 yılında, üretilen otobüs miktarı 5 bin 300 oldu. 2010 ve 2011 yılları karşılaştırıldığında grafik artık yükselmeye başladı. 2010 yılının ilk 4 ayında üretim bin 610 adet iken, 2011'in ilk 4 ayında 2 bin 43 adet. Artış oranı yüzde 27. Bu şekilde devam ederse, yılsonunda inşallah, 2008 rakamlarına çok yaklaşmış olacağız. Satış rakamları aynı şekilde. 2002 yılında 471 adet otobüs satılmış, 2010 yılında ise, 3 katın üzerinde, bin 525 adet otobüs satılmış. İlk 4 ay satış rakamlarına baktığımızda, 2011 yılında 774 adet otobüs satıldığını görüyoruz ki bu da son 10 yılın rekoru. Sektörden gerçekten çok sevindirici haberler alıyoruz ve inşallah bu trendi hiç bozmadan devam ettireceğiz''.

Novo Lux Özellikleri

Isuzu’nun Novo Lux model küçük otobüsü yakıt ekonomisi ve yüksek performansı ile büyük ilgi görmeye devam ediyor. Sektörde beliren yeni ihtiyaç ve standartlar göz önüne alınarak tasarlanan Novo Lux araçlar; boyutları, altyapısı ve donanımı ile turizm ve servis sektörlerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Euro 4 motor ile AB normlarına uygun Novo Lux araçlar aynı zamanda ilk olma özelliği taşıyan donanımları ile sektörde dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye yol şartlarına göre tasarlanan tüm Isuzu araçları gibi 7,5 metrelik Novo Lux otobüsler de  en zor kullanım şartlarında bile üstün performansı ile kullanıcısının yüzünü güldürüyor.

İşletme giderlerinin öneminin daha da ön plana çıktığı günümüzün rekabetçi ortamında NOVO Lux araçlar; konforun yanında koltuk başı işletim giderleri, yüksek periyodik bakım aralıkları, kullanıcıları tarafında da kanıtlanmış düşük yakıt tüketimi ile işletmecilerin tercihi olmaya devam ediyor.

Novo Lux modellerinde sürücü dashboard kliması, fan üflemeli sıcak hava kanallı kalorifer sistemi, uzaktan kumandalı ön kapılar, zaman ayarlı ve elektrik kumandalı rezistanslı boynuz tipi ayna, havalı sürücü koltuğu, şoför ünitesi üzeri kilitli dolap, hostes koltuğu ve AM/FM CD çalarlı radyo standart ekipman olarak sunulmaktadır.

Turkuaz Özellikleri

Anadolu Isuzu’nun otobüs grubunda amiral gemisi, ihracat lideri küçük otobüsü Turkuaz, dış görünüşü ve iç dizaynı ile sektörde dikkatleri üzerine çekiyor. Çevre dostu Euro 4 emisyonlu motora sahip Turkuaz’ın Isuzu motoru 1600-2600 rpm’de 190 beygirlik güç üretiyor. Turkuaz, şık iç dizaynı ve yeni ekipmanlarıyla kullanıcısına ve yolcularına daha fazla konfor sunmayı hedefliyor.

Minibüslerin ve büyük otobüslerin sahip oldukları farklı avantajları “Küçük Otobüs” konsepti içerisinde zekice harmanlayan Turkuaz, kısa ve orta mesafe yolcu taşımacılığında, hava alanı, turizm, personel ve öğrenci taşımacılığı alanlarında ideal bir iş ortağı olarak sektöre hizmet sunuyor. 31 koltuk sınıfının yaratıcısı Turkuaz, sektörün büyük otobüslerden beklediği konfor ve güvenlik seviyesini yakalarken, ancak bir minibüsün ulaşabileceği atikliği, ekonomiyi ve manevra kabiliyetini vaat ediyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim