• BIST 9583.53
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

AnadoluJet, Ankara-Gazipaşa'yı açtı

AnadoluJet, Ankara-Gazipaşa'yı açtı
AnadoluJet’in, Alanya, Gazipaşa, Anamur ve Antalya olmak üzere bölge turizmi açısından oldukça büyük bir önem taşıyan Ankara – Gazipaşa hattı, yerel ve mülki idarecilerin katılımı ile hizmete açıldı.

Gazipaşa Havalimanı’nda büyük bir katılımla gerçekleşen karşılama töreni ardından, Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen hat açılış etkinliğinde Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin müzikli oyunu ‘Seslerle Anadolu’nun temsili de gerçekleştirildi.
 
Alanya, Gazipaşa ve Anamur halkının da iştirak ettiği etkinlikte; Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, THY Antalya Müdürü Ömer Durna, TAV Alanya Gazipaşa Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, ALTİD Başkanı Burhan Sili, yerel ve mülki idare yöneticileri ile çok sayıda basın mensubu da yer aldı.
 
“Hasretleri vuslatlara dönüştürüyoruz”

Hat açılış töreni AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan’ın konuşmasıyla başladı. Doğan, iki yıldır hazırlıklarını yaptıkları Ankara – Gazipaşa hattının açılışında kendilerini Alanya, Gazipaşa ve Anamur’un kanaat önderlerinin karşıladığını belirterek; “Çalışmalarımıza başladığımız 2008 yılından bu yana sokak sokak gezerek Anadolu insanına temas ediyoruz. Onların ihtiyaç ve taleplerini dinliyoruz. Uçuşlarımızı gerek yerel halktan gerekse yerel ve mülki idarecilerden gelen taleplere göre düzenliyoruz. Bu nedenle AnadoluJet bizim için bir duygu. Anadolu insanı için hasretleri vuslatlara dönüştüren bir iletişim aracı” dedi. İlk uçuşta yolcularla tek tek sohbet etme imkânı bulduğunu da söyleyen Doğan, şimdilik haftada beş gün olarak başlayan seferlerin ilerleyen zamanlarda artacağını belirtti.
 
Gazipaşa Havalimanı 1.5 milyon turisti ağırlayacak

İbrahim Doğan’ın ardından kürsüye çıkan TAV Gazipaşa Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı ise TAV olarak yedi ülkede 13 havalimanı işlettiklerinin ve Gazipaşa’nın bölgenin konumu gereğince kendileri için büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.
 
Gazipaşa Havalimanı’ndaki Hava Terminal binasını büyütecekleri müjdesini veren Aşıklı, geçen sene 10 yabancı ülkeden 16 yeni noktadan uçuşların başladığını ve artan talepler neticesinde terminali yaklaşık üç katına yani 6 bin 400 m2’ye, yolcu kapasitesini ise yaklaşık 1.5 milyona çıkartacaklarını açıkladı. Aşıklı, “Bir THY markası AnadoluJet’in seferlerinin başlaması hem havalimanımız hem de bölgemiz için büyük bir övünç kaynağı. Başkentimiz ile bölgemizin bağlanıyor olmasından büyük mutluluk duyuyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
“Alanya için bir hayaldi, gerçek oldu”

Hattın açılışı için büyük emek sarf eden Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, yaklaşık iki yıldır telefon trafiği ile sürdürdükleri hat açılış sürecinin bugün gerçeğe dönüşmesinden çok mutlu olduğunu belirterek; “Gazipaşa Havalimanı, Alanya için bir hayaldi. Olmaz deniliyordu, ama olabileceğini Ulaştırma Bakanlığımız, Devlet Hava Meydanları, Sivil Havacılık ve TAV ortaya koydukları irade ile bize gösterdi” dedi. Önümüzdeki Nisan ayında daha konforlu bir havalimanına sahip olacaklarını vurgulayan Sipahioğlu: “Bundan sonraki beklentimiz, havalimanımızın genişletme çalışmalarının bitmesiyle İstanbul Atatürk Havalimanı’na bağlanmak olacaktır”.
 
AnadoluJet’in yaptığı bu girişim ile yurt dışına bağlanmanın da daha kolaylaşacağını dile getiren Sipahioğlu, “Alanya’nın Anadolu ile kucaklaştığını belirterek, AnadoluJet ekibine teşekkürlerini sundu.
 
“Dört gözle beklediğimiz AnadoluJet, geldi”

Alanya Belediye Başkanı’nın ardından kürsüye çıkan Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, AnadoluJet’in Ankara - Gazipaşa hattının açılışını sevinçle karşıladıklarını belirterek, yurdun dört bir yanını havayolu ile tanıştıran AnadoluJet’in Gazipaşa uçuşlarını dört gözle beklediklerini belirtti. Pamuk, “Havacılık sektöründe önemli bir marka olan AnadoluJet’in Gazipaşa Havalimanı’nı ihmal etmesi düşünülemezdi. Bu bölgemiz için önemli bir başlangıç. Biz binlerce yolcu ile başladığımız bu yolculukta şimdi yüz binlerden bahsediyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte milyonlardan bahsedeceğiz. 4.5 yıldır görev yaptığım Gazipaşa’da hep ilkleri yaşadık. AnadoluJet’in uçuşlarının başlaması bizim için mutluluk verici. Havalimanın Alanya’ya katkısı yadsınamaz. Ancak biz artık Gazipaşa’nın da turizm konusunda hak ettiği yere geleceğini umut ediyoruz. Ulaşım kolaylığına sahip olan Gazipaşa’ya artık tüm yatırımcıları bekliyoruz” dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından ‘Seslerle Anadolu temsili ve konuklar için bölgede kültür turu gerçekleştirildi. Sonrasında AnadoluJet’in tarifeli seferi ile Ankara’ya geri dönüldü.
 
Bölgenin yeni yıldızı: Gazipaşa

Yılda yaklaşık 3 milyon turist ağırlayarak 1 milyar Dolar turizm geliri elde eden Alanya yanında; Gazipaşa ilçesi ile Mersin’in Anamur ilçesine olan yerli ve yabancı ziyaretçi potansiyelini daha da arttırması beklenen AnadoluJet’in Ankara - Gazipaşa uçuşları, bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. AnadoluJet, bölge insanını önce Anadolu’ya oradan da dünyaya bağlayarak; bölgenin ticari ve kültürel gelişimini de güçlendirecek.
 
AnadoluJet’in sefer düzenlemeye başladığı Gazipaşa Havalimanı, TAV Havalimanları tarafından işletiliyor. Geçen yıl 370 bin yolcuya hizmet veren Gazipaşa Havalimanı AnadoluJet’in sefere başlamasıyla yolcu sayısını da arttırmayı hedefliyor.
 
2014 yılında aralarında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun da olduğu 126 spor faaliyetine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Alanya’ya olan ilginin AnadoluJet uçuşları ile daha da artacağı öngörülüyor. 23 Ocak 2014, Perşembe gününden itibaren 12.35’te Ankara’dan, 14.15’te Gazipaşa’dan kalkışlı, haftada beş gün olarak düzenlenecek uçuşlar, Nisan 2014’ten itibaren ise haftada yedi gün olarak gerçekleştirilecek.

anadolujet2.jpg

anadolujet3.jpg

anadolujet4.jpg

www.ulasimonline.com
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim