• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Anadolujet ile Türkiye uçuş yapıyor

Anadolujet ile Türkiye uçuş yapıyor
Türkiye’de, ilk etapta 30 ilde ortalama 10 bin girişimci ve sanayiciye birebir dokunmaya hazırlanan Anadolujet, Türkiye’deki aile şirketleri ve KOBİ’lere seslendiği söyleşi dizisine Antalya’dan devam ediyor.

 

27 Şubat 2013 Çarşamba günü ATSO Konferans Salonu’nda THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’in ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlik, Antalya’nın önemli sanayici ve turizmci iş adamlarını bir araya getirecek… 
 
Beşinci yılında Türk halkından aldığı talep ve istekler doğrultusunda gelişip büyümeye devam eden Anadolujet, aile şirketleri ve KOBİ’lere yönelik düzenlediği Türkiye Uçuyor Buluşmaları’na Antalya’dan devam ediyor. Türkiye Uçuyor Buluşmaları’nın ikinci durağı olarak ülkemizin turizm başkenti Antalya’yı programına alan Anadolujet, 27 Şubat 2013 Çarşamba günü ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda söyleşi dizisinin ikincisini düzenleyecek.
 
Türkiye'nin gelişmişlik düzeyine göre 10’uncu ili olan ve geçen sene yaklaşık 11 milyon turistin ziyaret ettiği Antalya’da turizm, sanayi ve tarım alanındaki duayen iş adamlarını bir araya getirecek Anadolujet, kurumsallaşma ve markalaşma konusunda katılımcılara değerli bilgiler verecek.
 
Saat 14.30’da başlayacak Türkiye Uçuyor Buluşmaları’nın Antalya ayağı Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’in konuşması ile açılacak. Kotil’in ardından sözü alacak uluslararası danışman, eğitimci, koç ve yazar Dr. Şaban Kızıldağ ise Antalyalı iş adamlarına “Uçmak için ne yapmak lazım!” diyecek.
 
Kızıldağ’ın ardından THY Bölgesel Uçuşlar Başkan Vekili İbrahim Doğan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek “Türkiye Nasıl Uçar” konulu panel ile sürecek söyleşinin tarafları Capital Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Rauf Ateş, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Halis Bilden, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ve DBE Kurumsal Gelişim Merkezi Eğitmeni ve Koç Burcu Çanacık olacak. Antalya ekonomisi için gelecek 10 yılda en önemli alanlar olan 3T (Turizm, Tarım, Ticaret) ve 1S (Sanayi) üzerine odaklanılacak panelde; ‘3T 1S’ Modeli ile Antalya ekonomisinin belkemiğini oluşturan turizm, ticaret, tarım ve sanayi alanlarındaki eksikliklere ve geliştirilmesi gereken noktalara gem vurulacak. Antalyalı iş adamlarına birlik olmaları durumunda neler başarabilecekleri anlatılacak.
 
Antalya için kentsel iletişim şart…
 
Türkiye Uçuyor Buluşmaları’nın ikinci yarısında ise sözü yeniden şimdiye kadar bir milyonu aşkın kişiye seslenmiş İletişim Uzmanı ve Yönetim Danışmanı Dr. Şaban Kızıldağ alacak. Aile şirketlerinde kurumsallaşma ve markalaşma konulu söyleşisi ile kurumsallaşma ve markalaşma süreçlerinin yanı sıra Anadolu’daki şirketlerin büyümesini ve dünyaya açılmasını kolaylaştıracak tüyolar da verecek Kızıldağ, bu programda Antalyalı girişimcilere kentsel iletişim kavramını anlatacak.
 
Türkiye Uçuyor Buluşmaları’nın ikinci durağında kentsel iletişimin önemine değineceğini anlatan Kızıldağ, “Antalya Türkiye turizm sektörünün elde ettiği yaklaşık 30 milyar dolarlık gelirin üçte birini tek başına karşılıyor. Türkiye’ye gelen ortalama 30 milyon turistin yaklaşık 11 milyonu Antalya ve çevresini ziyaret ediyor. Ancak ne yazık ki bu şehrimizin markalaşma süreci henüz oluşmamış. Şehrin markalaşma sürecinin hızlandırılması ve dünyada daha çok tanınması için çeşitli çalışmaların yapılması gerekiyor. Türkiye’de henüz yerleşmemiş kentsel iletişim kavramına daha çok eğilmemiz ve bu konuda hep birlikte çalışarak Antalya’yı bir dünya markası haline getirmemiz gerekiyor” diyor.
 
Antalya’nın tarım alanında daha çok uzmanlaşması gerektiğinin altını çizen Kızıldağ, “Dünyaya baktığımızda İsrail tohumculuk alanında oldukça ileride. 1.6 Ton domatesin bir dijital telefona denk geldiği Türkiye’de, tarım sektörünün tohumculuğa eğilmesi gerekiyor. Antalya turizm ve ticaretin yanı sıra tarım anlamında da çok güçlü bir alt yapıya sahip. Bu potansiyeli yükseltmek için daha çok çalışmalıyız” diyor.
 
Anadolu’nun daha çok katma değer üretmesi adına vizyon ve motivasyon ortamı oluşturan ANADOLUJET Türkiye Uçuyor Buluşmaları’na ülkemizin saygın iş dünyası ve ekonomi dergileri Ekonomist ve Capital’in yanı sıra TURKISH CARGO, TİGEM, KOSGEB ve TOBB da bizzat destek veriyor. Türkiye Uçuyor Buluşmaları Antalya etkinliği ise başta Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ATSO olmak üzere ANSİAD, DÖSİAD, KONYSİAD ve MÜSİAD destekleri ile gerçekleşiyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim