• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

AnadoluJet, Sabiha Gökçen'den Malatya seferleri'ne başladı

AnadoluJet, Sabiha Gökçen'den Malatya seferleri'ne başladı
Anadolu Jet, İstanbul Sabiha Gökçen-Malatya Hattını hizmete açtı. 2015 Yaz tarifesi ile İstanbul Sabiha Gökçen ile Malatya arasında haftada yedi gün gerçekleşecek karşılıklı uçuşlarına başladı.

13 Nisan itibariyle başlatılan İstanbul Sabiha Gökçen - Malatya uçuşları, yaz tarifesinin noktalanacağı Ekim ayına kadar haftanın yedi günü karşılıklı olarak gerçekleştirecek. Anadolu Jet, yeni hattının açılış törenini Malatya Havalimanı’nda yaptı.

Tören, uçağın alana inişinin ardından düzenlenen su takı, folklor ve mehteran takımlarının gösterisiyle başladı. İlk yolcuların çiçeklerle karşılanmasının ardından açılış kurdelesi kesildi.

Törene Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Milletvekili Cemal Akın, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Anadolu Jet Başkanı İbrahim Doğan ve birçok davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, “30 Büyükşehir arasında yer alan Malatya, silahlı kuvvetlerimizin karada ve havada önemli bir komuta merkezi, İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkeziyle bilim ve şifa kenti unvanlarını hak eden bir ilimizdir. Malatya doğu ve batının kesiştiği noktada yer alırken, hem güneye hem de kuzeye yakın ulaşım noktasında da şanslı iller arasındadır. 2014 yılında Malatya Havalimanından iç ve dış hatlarda olmak üzere 648 bin yolcu seyahat etmiştir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, il dışında çok sayıda Malatyalının bulunduğuna dikkat çekerek, “İstedikleri an günün her saati Malatya’ya gelmek isteyenler için imkan sunulması gerekiyordu. Yeni bir sefer kazandırıldı. Bu Malatya’nın ulaşımına ciddi bir katkı sağlayacaktır” sözlerini kaydetti.

AK Parti Milletvekili Cemal Akın ise, “Ak Parti iktidarının farkı işte burada, Ak Parti’den önce uçakla seyahat edenlerle, bugün seyahat edenleri kıyaslarsak farkı net bir şekilde görmüş oluruz. Havayolunu halkın yolu yapmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Jet Başkanı İbrahim Doğan da Malatya’da ekonomik bir büyümenin olduğunu belirterek, “Büyüme daha da ileri gidecekse bu ancak ulaşımla olur. Ankara konusunda istenilen ikinci sefer aklımızda, elimizde gerekli imkân oldukça, ikinci değil, üçüncü, dördüncü seferleri getireceğiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim