• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

AnadoluJet'in Ankara-Çanakkale seferleri başladı

AnadoluJet'in Ankara-Çanakkale seferleri başladı
AnadoluJet, 24 Mart Pazartesi itibariyle Ankara-Çanakkale seferlerini başlattı. Haftada dört gün gerçekleştirilecek AnadoluJet’in karşılıklı uçuşlarının hat açılış töreni gerçekleştirildi.

Halkın havayolu AnadoluJet, Ankara-Çanakkale seferlerinin hat açılışını 24 Mart tarihinde gerçekleştirdi. Başlattığı seferler ile bağımsızlık mücadelemizin mihenk taşı Çanakkale’yi uçuş ağına dâhil eden AnadoluJet, hat açılışı sebebiyle Çanakkale’de özel bir tören de düzenledi.
 
Ankara’dan kalkarak ilk uçuşunu yapan AnadoluJet uçağı, Çanakkale Havalimanı apronuna inişte bir havacılık geleneği olan ‘su takı’ gösterisi ile karşılandı. Yolcuların inişi ile başlayan hat açılış törenine; Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’ın yanı sıra Milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkan Vekili Adnan Albayrak, THY Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Gerçek, THY Genel Müdür Ticari Yardımcısı Akif Konar, AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Vali Yardımcıları Hüseyin Kulözü, Bekir Sıtkı Dağ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Sahil Güvenlik Komutanı SG Albay Hasan Tunay, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Çanakkale Ticaret Borsa’sı Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen, daire müdürleri, iş adamları, basın mensupları ve AnadoluJet’in ilk seferi sebebiyle Çanakkale’yi ziyaret etme fırsatı yakalayan Erzurum’daki ilköğretim okullarında eğitim gören 25 çocuk da törende yerini aldı.
 
Hat açılışı kurdelesinin kesilişi sonrasında düzenlenen folklor gösterisini izleyen davetliler akabinde ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.
 
AnadoluJet tanıtım filmi ile başlayan programda ilk olarak ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan konuştu. Aydoğan, “Bir şehrin kalkınmasındaki en önemli etken ulaşımdır. Eğer ekonominin kalkınmasını istiyor isek ulaşım ile ilgili tüm imkânları o bölgeye getirmemiz gerekir. 2015 yılı Çanakkale için çok stratejik bir sene olacak. Çanakkale Savaşı’nın yüzüncü yılında bölgemizde özel etkinlikler düzenlenecek. Önümüzdeki yıl ÇTSO olarak ülke genelindeki tüm Oda ve Borsaları şehrimize özel bir konferans için davet ettik. Ayrıca uluslararası katılımla gerçekleşecek “Games of Troy” etkinliğimiz ile yüzlerce kişiyi ağırlayacağız. Bu nedenle AnadoluJet’e uçuşları için teşekkür ediyoruz. Ancak önümüzdeki dönemde günlük karşılıklı seferleri ve İstanbul bağlantısını da şehrimize bekliyoruz” dedi.

“Çanakkale’yi dünyaya bağladık”

Aydoğan’dan sonra sözü ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner aldı. Üniversitedeki öğrenci çeşitliliğine vurgu yapan Laçiner, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi şehrimizin hem ekonomik hem de sosyal gelişimini arttıran özel bir konuma sahip. Türkiye’nin en büyük 20 üniversitesinden biri olan okulumuzda yaklaşık 40 bin öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerden yalnızca yüzde 10’u Çanakkale’de yaşıyor. Diğer öğrencilerimiz ise 81 ilimizden Çanakkale’ye eğitim almak için geliyor. Ayrıca 55 ülkeden 600’e yakın yabancı öğrencimiz var. Bu çeşitlilik yalnızca hava ulaşımı için değil tüm ulaşım araçları için çok önemli. Üniversite olarak Çanakkale’de kongre turizminin de uygulayıcısı olmak istiyoruz. Bu nedenle havayolu ulaşımının şart olduğunu düşünüyoruz. Şimdiye kadar hava ulaşımı büyük sorun idi. Çok sayıda kongreyi hava ulaşımı eksikliği nedeniyle kaçırdık. Günümüzde Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı bir noktaya ülkenin her yerinden öğrenciler otobüslerle taşınıyor. Türkiye’nin en batı noktası olan, dünyanın ilk felsefe okulunun olduğu, Truva Antik Kenti ve iki boğazdan birine ev sahipliği yapan şehrimize uçak seferi olmaması izah edilemez bir durum idi. Bu nedenle Türkiye’nin manevi başkentine başlayan AnadoluJet uçuşları bizi çok mutlu etti” dedi.
 
Törende konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Gerçek, THY olarak dünyada tam 247 noktaya uçtuklarının altını çizerek, “Bugün 106 ülkeye düzenlediğimiz seferlerimizle en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi unvanına sahibiz. Hedefimiz uçulmayan yer kalmasın idi. Bu amaçla dünyanın dört bir yanını kapsayan bir ağ kurduk. Bu ağ Türkiye’den yurt dışına gidecekler ve ülkemizi ziyaret edenler için de bir değer teşkil ediyor. Londra’ya günde sekiz sefer düzenliyoruz. Avrupa’da 95, Afrika’da ise 37 noktaya uçuyoruz. Bu uçuşlar ülkemiz ekonomisinin ve turizminin gelişmesine katkı sağlıyor. 2008 yılında AnadoluJet’i kurarken amacımız Anadolu’yu birbirine bağlamaktı. Yeni hattımız ile Çanakkale’yi hem Anadolu’ya hem de dünyaya bağlamış olduk” dedi.
 
Son olarak Anadolu’nun giriş kapısı Çanakkale’ye AnadoluJet seferlerinin başlaması vesilesi ile bir konuşma yapan Vali Ahmet Çınar bölgenin tarihi ve doğal yapısına değinerek, “Çanakkale, turizmin potansiyeli çok yüksek bir şehir. Üniversite hocalarımızdan aldığım bilgiye göre bölgemizde 98 adet tarihi kent mevcut. Bu tarihi kalıntılardan 38’inin koordinatları belli. Bu nedenle Çanakkale’miz reklama gerek olmadan tüm dünyanın tanıdığı ve gelmek istediği bir yer. Halen öğrencilerimizin yaptığı ziyaretlerde konaklaması için özel tesisler inşa ediliyor. Tüm bu etkenlere baktığımızda AnadoluJet uçuşları büyük değer arz ediyor. Önümüzdeki yıl Çanakkale Savaşı’nın yüzüncü yılında bu sefer sayısının yetmeyeceğini şimdiden söyleyebiliriz. Dileğimiz sefer sayının artması ve Diyarbakır, Adana, Samsun, Van ve İstanbul gibi pek çok noktadan da direkt seferlerin konulmasıdır” dedi.
 
AnadoluJet’in Çanakkale Hat Açılış Töreni uçak takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
 
AnadoluJet ekibinden şehitlik ziyareti

Verilen aranın ardından AnadoluJet yönetici ve çalışanları, basın mensupları ve Erzurumlu öğrencilerden oluşan ekip, Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etti. İlk defa Çanakkale’ye gelen Erzurumlu öğrenciler, deneyimli rehber Cihan Bayralı eşliğinde bölgeyi gezip, Çanakkale tarihi hakkında bilgi aldı. Gezi sonrasında AnadoluJet uçağı ile Ankara’ya dönüldü.
 
Deniz turizminin yanı sıra ülkemiz kültür turizminin de en önemli durakları arasında yer alan Çanakkale için büyük önem arz eden AnadoluJet’in Ankara – Çanakkale seferleri bundan böyle Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri Ankara’dan 08.45, Çanakkale’den ise 10.30 saatlerinde yapılacak.
 
AnadoluJet, direkt seferlerinin yanı sıra kısa bekleme süresine sahip Ankara aktarmalı uçuşlarıyla da Çanakkale’yi; başta Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, İzmir, Malatya, Mardin olmak üzere tüm Türkiye’ye en konforlu şekilde ulaştıracak.

anadolujet2.jpganadolujet3.jpganadolujet4.jpganadolujet5.jpg

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim