• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Anadolujet'in uçak sayısı 27 olacak

Anadolujet'in uçak sayısı 27 olacak
THY Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Soner Akkurt, geçen yıl 18 olan uçak sayılarını 2013 yılında 27'ye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Anadolujet tarafından, "Türkiye Uçuyor Buluşmaları"nın ilki Gaziantep'te başladı.
 
Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen buluşmalara; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türk Hava Yolları (THY) Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Soner Akkurt, Anadolujet Başkan Vekili İbrahim Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan THY Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Soner Akkurt, Avrupa'nın ilk 5 yıldızlı hava yolu olma yolunda emin adımlarla yürüdüklerini söyledi. Akkurt, dünyayı birleştiren bir köprü olarak hizmet verdiklerini, son 10 yılda büyük özveriyle yaptıkları çalışmalarla bunu kanıtladıklarını belirtti. "Son 2 yılda Avrupa'nın en iyi hava yolu olduk. Avrupa'nın ilk 5 yıldızlı hava yolu olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz" diyen Akkurt, 97 ülkeye giderek bu alanda dünya rekoru kırdıklarını ifade etti.

THY'nin 202 uçakla 217 şehirde, 219 hava alanına giderek bu konuda dünyada 3. sırada bulunduğunu vurgulayan Akkurt, 2003 yılından beri hızla ivme kazanan pazarın büyümesi sonucunda yolcu sayısını 49 milyona, cirolarını da 10 milyar dolara çıkarma hedefleri olduğunu aktardı. Akkurt, 2008 yılında, "Anadolu halkı için uzakları yakın etme" hedefiyle yola çıkarak Anadolujet'i faaliyete geçirdiklerine değinerek, geçen yıl 18 olan uçak sayılarını 2013 yılında 27'ye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Amaçlarının Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine az da olsa katkı sağlamak olduğunu kaydeden Akkurt, "Gelecek 10 yıl Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir dönem. Bunun için başlattığımız 'Türkiye Uçuyor Buluşmaları', aile şirketleri, KOBİ'ler, Anadolu odaklı bir eğitim çalışması. Bu yıl 12 ili gezeceğiz" dedi.

Açılışın ardından, Anadolujet Başkan Vekili İbrahim Doğan'ın başkanlığında "Türkiye Nasıl Uçar" konulu panel gerçekleştirildi. Doğan, toplantının ilkini, ruhunda 'üretkenlik ve ticari kabiliyet' olan Gaziantep'te düzenlemeyi tercih ettiklerini söyledi. Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da Gaziantep'te halka açık şirket sayısının çok az olduğunu, sanayi şirketlerinin hepsinin aile şirketi olarak kurulduğunu ve kentin ekonomik başarısının altında bu şirketlerin yattığını belirtti. Gaziantep'teki sanayicileri, ihracatçıları, yöneticileri ve emeği geçen bütün çalışanları kutlayan Konukoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gaziantep'in ihracatla, ticaretle, sanayiyle olan bağı genlerinde var. Hem şehrin hem de buradaki insanların DNA'larında yatıyor. 1740 yılı Marsilya Liman kayıtlarına göre Antep malı kumaşlar Avrupa'ya ihraç edilmektedir. Gaziantep, anlatmayla bitmeyen bir şehir."

Gaziantep'ten 2012 yılında 5 milyar 879 milyon dolarlık ihracat yapıldığını hatırlatan Konukoğlu, bu yılın Ocak ayında bugün itibarıyla gerçekleştirilen ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,8 daha fazla olduğunu bildirdi. PwC Türkiye Direktörü Mehmet Karakurt ise Türkiye'nin 2023 ve daha büyük hedeflerine ulaşması için aile şirketlerinin sürdürülebilir olmasının önemli olduğunu belirtti. OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu da 2012 yılında OSB'de 3 milyar 600 milyon kilovatsaat elektrik, 6,5 milyon ton su ve 360 milyon metreküp doğalgaz harcadıklarını aktardı.

Nakıboğlu, 4 organize sanayi bölgesinde 100 bin işçi istihdam ettiklerini belirterek, gelecek günlerde 5. organize sanayi bölgesinin hizmete alınacağını ve orada da 50 bin kişinin daha çalışacağını söyledi. Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu da Türkiye'nin gidişatının ve konulan hedeflerinin potansiyeline göre yetersiz olduğunu vurguladı.

KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü Gökhan Doğan ise Gaziantep'in "Bölgenin ağabeyi" rolünde olduğuna değinerek, inovasyonun merkezi konumundaki kentin, üretimde ve ihracatta katma değeri yüksek ürünlere yönelmesi gerektiğini vurguladı. İletişim uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ da, "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Markalaşma" konulu bir sunum yaptı. Toplantının sonunda Soner Akkurt, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e, şehrin ekonomik gelişiminde sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür plaketi verdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim