• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

AnadoluJet'in yeni hedefi 7 milyon yolcu

AnadoluJet'in yeni hedefi 7 milyon yolcu
Anadolu Jet Genel Müdürü Sami Alan, iç hatlardaki kapasite artışı ve yeni uçuş destinasyonlarıyla 7 milyon yolcu hedeflediklerini söyledi.

ANADOLUJETİN HEDEFİ 7 MİLYON YOLCU

Anadolu Jet Genel Müdürü Sami Alan, iç hatlardaki kapasite artışı ve yeni uçuş destinasyonlarıyla 7 milyon yolcu hedeflediklerini söyledi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) ticari markası Anadolu Jet'in Genel Müdürü Sami Alan, bu yılı 5 milyon yolcu sayısı ile tamamlayacaklarını, 2011 yılında ise iç hatlardaki kapasite artışı ve yeni uçuş destinasyonlarıyla 7 milyon yolcu hedeflediklerini söyledi. Reuters'a konuşan Alan, "Sene sonu itibarıyla 5 milyon yolcuya ulaşacağız, geçen seneyi 3.5 milyonla kapattık. Gelecek sene 7 milyon yolcu sayısı hedefliyoruz. Havaalanı olup da uçulmadık çok az nokta kaldı, onları da zamanla tamamlayacağız" dedi ve ekledi: "Yeni uçuş destinasyonları olacak ama daha çok mevcut uçtuğumuz noktalarda kapasite artışı olacak. Çok yerde frekans artırıyoruz. Doluluğu çok yüksek olan birçok noktaya yeni seferler ekliyoruz. Dolayısıyla (yolcu artışının nedeni olarak) ağırlık iç hatlardaki frekans artışı diyebiliriz."

‘PETROL FİYATLARI İÇİN İYİMSER DEĞİLİZ’

Alan, Anadolu Jet'in şirketleşmesine ilişkin olarak ise "Günün birinde ayrı ve bağımsız bir şirket olarak THY'nin bünyesinde yer almak gündeme gelebilir" dedi. Petrol fiyatlarının risk oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya da Alan, "Yakıt fiyatları maliyetlerimizde önemli yer tutuyor. Bütçe hesapları yaparken 2011'de yakıt fiyatları ile ilgili iyimser bir tahmin yapmıyoruz. Şu anki seviyelerin önemli miktarda üzerinde bir tahmin koyduk" yanıtını verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim