• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Anadolujet'ten Eskişehir atağı geldi

Anadolujet'ten Eskişehir atağı geldi
28 Aralık'tan itibaren Türk Hava Yolları'nın alt kuruluşu Anadolujet'in, Eskişehir-İstanbul ve Eskişehir-İzmir karşılıklı uçak seferlerine başlıyor

Eskişehir'den İstanbul ve İzmir'e uçuş başlıyor

28 Aralık'tan itibaren Türk Hava Yolları'nın alt kuruluşu Anadolujet'in, Eskişehir-İstanbul ve Eskişehir-İzmir karşılıklı uçak seferlerine başlıyor.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve SporKomisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, 28 Aralık'tan itibaren Türk Hava Yolları'nın (THY) alt kuruluşu Anadolujet'in, Eskişehir-İstanbul ve Eskişehir-İzmir karşılıklı uçak seferlerine başlayacağını söyledi.
 
Avcı, bir kafede AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve İl Başkanı Süleyman Reyhan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, önceki gün Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Eskişehirli uzman çavuş Cezmi Kaya ve vefat eden eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'e Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.
 
Eskişehir'in uzun süredir gündemini meşgul eden uçak seferlerinin durdurulması konusundaki sorunun çözüldüğünü ifade eden Avcı, ''28 Aralık'tan itibaren Eskişehir-İstanbul ve Eskişehir-İzmir karşılıklı uçak seferleri başlıyor. Çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 3 gün sefer düzenlenecek. İstanbul'dan Eskişehir'e söz konusu 3 günde saat 13.00'da, Eskişehir'den İstanbul'a da aynı gün saat 18.00'da sefer düzenlenecek. Yine aynı günler saat 14.20'de Eskişehir'den İzmir'e, saat 16.20'de de İzmir'den Eskişehir'e sefer düzenlenecek'' dedi.
 
Avcı, İstanbul uçuşlarının Sabiha Gökçen Havaalanı'na gerçekleşeceğini anlatarak, Eskişehir halkının ve iş adamlarının bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini bildirdi.
 
Uçuşlarda 66 kişi kapasiteli Türkiye'de 18 kente sefer düzenleyen bir model kullanılacağını belirten Avcı, şöyle konuştu:
 
''Ulaştırma Bakanımız Eskişehir'de bir açılışta yaptığı konuşmada uçak seferlerinin yeterli talep olmaması nedeniyle kaldırıldığını, yeniden sefer düzenlendiği takdirde talebe bakılacağını söylemişti. Netice itibariyle THY ve Anadolu Jet ticari kuruluşlar. Dolayısıyla zarar eden bir hattı uzun süre muhafaza etmeleri doğru değil. Eskişehirliler olarak 'zarar ederseniz edin ama bizim prestijimiz için Eskişehir'e mutlaka uçak uçurun' demememiz çok haklı bir talep olmaz. O bakımından uçak zaten 66 kişilik olduğu için Eskişehir'in bu kapasiteyi dolduracağını düşünüyoruz. İnşallah İstanbul ve İzmir uçuşlarımız 28 Aralık'ta başlıyor. Hayırlı, uğurlu olsun.''
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim