• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Anamur'da "İskele"siz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, tekne sahiplerine eylem yaptırdı

Anamur'da "İskele"siz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, tekne sahiplerine eylem yaptırdı
Uzun süredir kapalı olan Anamur İskelesi, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda da kapalı olunca Anamur’daki tekne sahiplerine eylem yaptırdı. Resmi tören, ilçe merkezinde yapılırken tekne sahipleri denize siyah çelenk bıraktı.

Mersin’in Anamur İlçesi’nde bu yıl 89. yıl dönümü kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı buruk kutlandı. Anamur İskelesi’nin hasarlı olarak rapor edilmesi nedeni ile sadece Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Anamur Yeni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Anamur Kaymakam Cengiz Cantürk, Anamur Garnizon Komutanı Yarbay Fatih Uysal, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Liman Başkanı Ekrem Memiş, daire amirleri, siyasi ve bazı sivil toplum kuruluşları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Anamur Liman Başkanı Ekrem Memiş, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın, cumhuriyetimizin kurulduğu zamanlarda 17 Nisan 1926 günü İktisat Komisyonu’nun İzmir’de toplanarak kabul ettiğini ve 1 Temmuz 1926’da da Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifi ile kabul edilerek yürürlüğe girdiğini kaydetti.

Kapitülasyonların kaldırılması ve Türk hâkimiyetinin denizlerimizde kurulmasının yolunun açıldığı Kabotaj Bayramı’nın ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için büyük önem taşıdığını söyleyen Anamur Liman Başkanı Ekrem Memiş, “Dünyada gelişmiş ülkeler, denizden en iyi şekilde faydalanmak için siyasi, ekonomik ve stratejik politikalar üretmekte, ulusal ve uluslar arası ilişkileri ilişkilerini bu politikalar çerçevesinde yürütmektedir” diye konuştu.
Memiş, bu yıl hasarlı raporu nedeni ile güvenlik açısından İskele’de kutlama yapılmadığını söyledi.

Önce denize siyah çelenk bırakıldı sonra eylem yapıldı

Anamur Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mümin Tufan’ında içinde bulunduğu bir grup tekne sahibi, Anamur İskelesi’nin turizm sezonunda bu şekilde kapatılması ve Kabotaj Bayramı’nın deniz kısmının iptal edilmesine denize siyah çelenk bırakarak tepki gösterdiler.

Yasak nedeni ile iskeleye yanaşamayan tekne sahipleri, denizde 10. yıl marşı ve klakson çalarak tepkilerini dile getirdiler.  

Kooperatif Başkanı Mümin Tufan, “Bu dönemde Türkiye Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı denizde kutlarken biz karada kutluyoruz. Eğer iskelemiz güvenli değilse, yıkılıp yeniden yapılması gerekir. Turizm yok deniliyor. İşte, insanlarımız yatırımlarını yapıyor. Ama bu şekilde yatırımları boşa gidiyor. Gördüğünüz gibi millet denizde, biz karada kutluyoruz” dedi. 

Anamur İskelesi’ne, “1926 yılında egemenliğini kazanan limanlarımız, 2015 yılında kapıları kaynakla kapatıldı” yazılı bir de pankart asıldı. 

Protestonun ardından İskele’ye gelen Anamur Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, protesto hakkında araştırma yaparak olay yerinde asılı olan pankartın fotoğraf ve görüntülerini çektiler.  

1-008.jpg

2-010.jpg

3-008.jpg

4-005.jpg

5-003.jpg

 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim