• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Android 3.2, Samsung Tab 7-inç'e port ediliyor

Android 3.2, Samsung Tab 7-inç'e port ediliyor
Android işletim sistemli ilk tabletlerden biri olan Samsung Galaxy Tab 7-inç, bağımsız geliştiriciler topluluğu tarafından Android 3.2'ye güncelleniyor.

Bilindiği üzere işletim sisteminin akıllı telefonlar için geliştirilen Foroyo kod adlı 2.2 sürümü ile gelen ve Samsung tarafından Android 2.3'e güncellenmesi beklenen tabletin resmi olarak Honeycomb güncellemesi alması ise şu anki mevcut tablo itibariyle mümkün görünmüyor.

Ancak bu durum bağımsız geliştiriciler için bir engel teşkil etmiyor. Bilindiği üzere Google, Android 3.2 güncellemesiyle birlikte Honeycomb platformunu 7-inç boyutundaki tabletlere de getiriyor ve ayrıca yongada sistem platformu desteğini arttırıyor. Huawei'nin MediaPad isimli tablet bilgisayarı, Android 3.2'li ilk 7-inç tablet olarak anons edilirken, 10.1-inç boyutundaki Motorola Xoom da bu güncellemeyi alırken, Asus da Eee Pad Transformer üzerinde çalışmalara başladı ve kısa süre içerisinde güncellemeyi yayınlamaya hazırlanıyor.

Samsung'un 7-inç boyutundaki Galaxy Tab modeli için Android 3.2 port çalışmaları XDA-Developers çatısı altında Spacemoose1 rumuzlu üye tarafından yürütülüyor. Şu an erken geliştirme sürecinde olan port çalışmalarının olgunlaşması biraz zaman alacak gibi görünüyor zira Google şu ana kadar hiç bir Honeycomb sürümünün kaynak kodlarını tam anlamıyla yayınlamadı. Bun bağlı olarakl geliştiricilerin, Google'ın yazılım geliştirme kitinde yer alan emülatör veya cihazın kendi üzerindenden çıkardıkları firmware'i modifiye etmeleri gerekiyor.

Android 3.2 işletim sisteminin yakında Galaxy Tab 7-inç üzerinde kullanılması beklenirken performansın ne seviyede olacağı ise merak konusu. Honeycomb tabanlı cihazlarda çift çekirdekli işlemci kullanılırken, Samsung'un tabletinde tek çekirdekli Hummingbird işlemcisi bulunuyor ki bu işlemci aynı zamanda Galaxy S'e de güç veriyor.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim