• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Android 4.4'te ilk hata meydana geldi

Android 4.4'te ilk hata meydana geldi
Android 4.4'teki bu yenilik hoş görünse de, pek çok Android'li cihazın başına bela olabilir.

 

Android 4.4'teki bu yenilik hoş görünse de, pek çok Android'li cihazın başına bela olabilir.
 
Android 4.4 KitKat, Android'i baştan aşağı değiştiren bir güncelleme değil. Güncelleme bunun yerine çeşitli ayarlamalar ve küçük yükseltmelerle geliyor. Bunlar arasında saydam hale gelen durum çubuğu da var.
 
Saydam durum çubuğu yeri yerinden oynatacak bir yenilik olmayabilir, ancak duvar kağıdınızın daha görünür hale gelmesini sağlıyor ve oldukça hoş görünüyor. Bununla birlikte XDA kullanıcılarının yeni keşfine göre bu işlev, geçen senenin Nexus 10 tabletinin pilinin hızla tükenmesine neden oluyormuş.
 
JosephRaphael isimli kullanıcı, Android 4.4.1 kodu içinde gezinirken saydam çubukları devre dışı bırakmaya yönelik bir satır bulduğunu söylüyor. Kullanıcı, kod içerisinde geliştiricilerin bıraktığı şu notu da keşfetmiş: "Saydam durum ve gezinti çubukları, bu cihazda pek iyi çalışmıyor." Nexus 10'un çift çekirdekli 1.7GHz işlemciye ve 2GB RAM'e sahip olduğunu, dolayısıyla güçsüz bir cihaz olmadığını düşündüğümüzde, benzer özelliğe sahip birçok cebin de bu işlevde sorun yaşayacağı sonucu çıkabilir. Dört çekirdek üst seviye ceplerde standart haline gelse de orta ve alt seviye cepler çoğunlukla hala çift, bazen tek çekirdekli işlemciyle gelebiliyorlar.
 
Özelliğin kapatılabilmesi, sorunun önemli olmadığını gösteriyor ancak bu kez akla Android 4.4'teki diğer yeniliklerin performans sorununa yol açıp açmadığı sorusu takılıyor. Google'ın bu konuda gereken optimizasyonları yapacağını ummaktan başka çaremiz yok.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim