• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

ANKA, 2012'de Türk semalarında olacak

ANKA, 2012'de Türk semalarında olacak
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nde simülatörde uçurduğu insansız hava aracı (ANKA), 2012'de TSK'ya teslim edilecek.

ANKA 2012'DE TÜRK SEMALARINDA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nde simülatörde uçurduğu insansız hava aracı (ANKA), 2012'de TSK'ya teslim edilecek.

İstihbarat toplama, keşif ve gözetleme görevlerini yerine getirecek ANKA, İsrail'den alınan Heron'ların yerine geçecek. 30 bin feet yüksekliğe kadar çıkacak, 24 saat havada kalıp Türk topraklarındaki düşman unsurları en gelişmiş gözetleme sistemleriyle tespit edecek. Edinilen bilgiye göre, yer testleri tamamlanan ANKA'nın bir ya da iki ay içinde deneme uçuşlarına başlaması bekleniyor. Savunma bürokratları şimdiden mevcut ihracat pazarlarını da incelemeye aldı. Özellikle Ortadoğu ülkelerinin ANKA'ya talip olduğu dile getiriliyor.

Temmuz ayında hangardan çıkan ve kamuoyuna tanıtılan ANKA gökyüzüne 'merhaba' demek için gün sayarken, ikinci insansız hava aracı da yolda. Proje kapsamında 2012'de 3 adet Türk insansız hava aracının (TİHA) üretilip Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edileceği belirtiliyor. Daha sonra seri üretime geçilmesi hedefleniyor. Türk mühendislerinin çalışmalarının ürünü olan ANKA, gelişmiş kameralarla, gece gündüz her türlü hava şartında, keşif gözetleme ve istihbarat görevlerini yerine getirebilecek. 17 metre kanat açıklığı, 9 metre boyu, 1,70 metre yüksekliği bulunan uçak, yılan hikâyesine dönen teslimat süreci sonunda İsrail'den alınan Heron'lara da rakip olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim