• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

ANKA için olağanüstü hal ilan edildi

ANKA için olağanüstü hal ilan edildi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, Türk insansız hava aracı ANKA'nın 2012'de TSK'ya teslim edileceğini açıklamasının ardından gözler Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne (TAI) çevrildi.

ANKA için olağanüstü hal ilan edildi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, Türk insansız hava aracı ANKA'nın 2012'de TSK'ya teslim edileceğini açıklamasının ardından gözler Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne (TAI) çevrildi.

İsrail'den alınan Heronların motorlarında yaşanan arıza ve iki ülke arasındaki sorunlar sebebiyle ANKA projesine hız verildi. Edinilen bilgiye göre TAI'de olağanüstü hal ilan edildi. Birçok bölüm elindeki işi bırakıp ANKA projesini yürüten mühendislere yardım etmeye başladı. Yer testleri tamamlanan ve uçuş denemeleri devam eden ANKA'nın önümüzdeki yıl terörle mücadelede etkin bir biçimde kullanılması öngörülüyor. 30 bin feet yüksekliğe çıkacak ANKA, 24 saat havada kalıp topladığı istihbaratı yer kontrol istasyonlarına iletecek. ANKA bu hafta içinde bir deneme uçuşu daha gerçekleştirecek.

Türkiye'nin İsrail'den aldığı Heronlar şu anda Batman'da konuşlu. Geçtiğimiz ay 'Dağlıca' benzeri bir baskın için sınırdan sızmaya çalışan PKK'lı bir grup, Heronlar tarafından tespit edilmişti. Katırlarla ağır silahlar taşıyan ekip, bir barakada arkadaşlarıyla buluşmuştu. Ardından F-16 savaş uçakları terörist grubu etkisiz hale getirmişti. Öldürülen teröristlerin görüntüleri Heronlar tarafından dakika dakika kaydedilmişti. Bu türden olumlu sonuçlara rağmen Heronlardan istenilen verim tam anlamıyla alınamıyor. Heronların beşinin motoru arızalı. İki Heron tamamen devre dışı, diğerlerinin motorları ise bakım için İsrail'de. Ne zaman geleceği ise meçhul.

İşte tüm bu yaşanan gelişmelere Türkiye-İsrail arasındaki kriz de eklenince, 2004'ten beri yürütülen Türk insansız hava aracı ANKA projesi Savunma Bakanlığı'nın da bir numaralı gündemi oldu. Bakan Yılmaz'ın da talimatıyla ANKA projesine hız verildi. 17 metre kanat açıklığı, 9 metre boyu, 1,70 metre yüksekliği bulunan uçak, yılan hikâyesine dönen teslimat süreci sonunda İsrail'den alınan Heronlara da rakip olacak. ANKA, daha önceki testler sırasında iniş yaparken küçük bir kaza geçirmişti. Fakat savunma yetkilileri, şu an için her şeyin yolunda olduğunun altını çiziyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim