• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

ANKA için pek çok ülke sıraya girdiler

ANKA için pek çok ülke sıraya girdiler
Türkiye’nin geliştirdiği ilk insansız hava aracı ANKA seri üretime hazır. TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, “Sadece TSK değil komşu, dost pek çok ülke de ilgileniyor” dedi.

 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, insansız hava aracı ANKA ile sadece Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değil komşu, dost pek çok ülkenin ilgilendiğini söyledi. ANKA’nın seri üretim sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini kaydeden Dörtkaşlı, sözleşmenin imzaladıktan sonra olabilecek en kısa sürede uçağın envantere gireceğini belirtti. ANKA’nın, tarif edilecek konfigürasyona göre 12 ay ile 30 ay arasında  envantere gireceğini anlatan Dörtkaşlı şunları söyledi: “Hükümetin veya kullanıcının tercihine göre bu süreç değişebilecek. TUSAŞ olarak gerekirse 2-3 vardiya, çift hat çalışarak istenilen zamanda çalışmaları tamamlayacağız. Biz ANKA’nın prototipini geliştirirken bir yandan da serinin siparişini alabilecekmiş gibi endüstrileşme altyapısını tamamladık. Seri imalat altyapımız hazır. Biz 1 prototip için hazırlık yapmadık. Tüm  endüstrileşme, takımlar, aparatlar, mastarlar, montaj aparatları seri üretim için  hazır.İhraç etmek için hazırlandık.”      
 
İSRAİL BÜYÜTÜLMEMELİ
 
ANKA’nın uçuş kontrolündeki bir parçanın İsrail üretimi olduğu yönündeki haberleri de değerlendiren Dörtkaşlı, bunun büyütülecek bir durum olmadığını, ANKA  projesi içinde bu parçanın küçük bir yer kapladığını söyledi. Dörtkaşlı, başka projelerde de zaman zaman  İsrail’in yeteneklerinden yararlandıklarını anlatttı.
 
ARACIN BEYNİ, CİĞERİ BİZE AİT
 
Muharrem Dörtkaşlı, ANKA’da İsrail bağlantısı ile ilgili şu detayları verdi: “Buradaki iş, mühendislik yeteneği açısından yapmış olduğumuz bir bütünün içerisinde aslında çok da önemli olmayan bir bilgisayar kutusunun İsrail’den hazır alımıdır. Dolayısıyla burada milletimizin, demotive olmasından, yapılan işten,  bugüne kadar gurur duydukları ANKA’dan ‘acaba mı’ diye endişe duymalarını  gerektirecek hiç bir sebep yoktur. İşin aslı, beyni, ciğeri bize aittir, bizim  mühendislerimiz tarafından yapılmıştır. Zaten o kutunun da yerli ikamesini  yapacak çalışmalarımız tamamlandı, şimdi kalifikasyon çalışmaları sürüyor.  ANKA’yı envantere seri olarak sokacağımız zaman bu yerli kutuları kullanacağız.  Milletimizin hiç endişesi olmasın.”
 
www.UlaismOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim