• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

ANKA seri üretim sözleşmesi imzalandı

ANKA seri üretim sözleşmesi imzalandı
Milli insansız hava aracı ANKA’nın seri üretimi için Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi arasındaki sözleşme önceki gün imzalandı.

 

Milli insansız hava aracı ANKA’nın seri üretimi için Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi arasındaki sözleşme önceki gün imzalandı. Buna göre ANKA’ya ilave olarak uydu üzerinden kontrol, kriptolu veri linki, milli uçuş kontrol bilgisayarı ve yüksek çözünürlüklü kamera eklenecek.
 
ANKA’ların yer sistemleriyle beraber teslimatı 2016 yılında başlayacak. Uydu kontrol sistemiyle ANKA’nın kumanda menzili bin kilometreye çıkacak.
 
Seri üretemin ardından ANKA’ya bomba da eklenecek. Roketsan’ın geliştirdiği mühimmat, ANKA’ya monte edildiği zaman Türkiye insansız saldırı yapan bir hava aracına sahip olacak. Bu sayede ANKA, bu zamana kadar yaptığı gözetlemenin yanında saldırı amaçlı da kullanılabilecek.   
 
24 Aralık 2004 tarihinde, Savunma Sanayisi Müsteşarlığı ile TUSAŞ arasında imzalanmış olan sözleşmeyle yürürlüğe giren Türk İnsansız Hava Aracı (TİHA) Programı; Türk Silahlı Kuvvetlerinin orta irtifa uzun havada kalışlı bir İnsansız Hava Aracı sistemi gereksinimleri karşılamaya yönelik yürütülmekteydi. 30 Aralık 2010 tarihinde ilk uçuşunu yapan ANKA 14 dakika havada kaldı. Anka, 22 Ekim 2011 tarihindeki uçuşunda 2 saat 15 dakika uçtu. 10 bin fit irtifaya çıkmış ve başarılı bir şekilde piste inmişti. ANKA son olarak 18 bin fit yani 6 bin metre irtifaya çıktı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim