• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

ANKA test uçuşunu başarıyla tamamladı

ANKA test uçuşunu başarıyla tamamladı
Türkiye, yerli insansız hava uçağı ANKA'ya kavuşmak için gün sayıyor. Şimdiye kadarki en başarılı test uçuşunu gerçekleştiren ANKA, yaklaşık 2 saat 10 dakika havada kaldı.

ANKA test uçuşunu başarıyla geçti

Türkiye, yerli insansız hava uçağı ANKA'ya kavuşmak için gün sayıyor. Şimdiye kadarki en başarılı test uçuşunu gerçekleştiren ANKA, yaklaşık 2 saat 10 dakika havada kaldı.

Bir sonraki uçuşunu gece ve gündüz görüş kameraları takılarak yapacak olan hava aracı, bu testi de başarıyla geçerse ilk kez terörle mücadelede kullanılacak.Terörle mücadeleye büyük katkı sağlayan insansız hava araçları konusunda İsrail ile yaşanan Heron krizinden sonra hızlanan çalışmalar meyvesini verdi. Türkiye'nin ilk yerli yapım insansız hava aracı ANKA, son yapılan test uçuşlarını başarıyla tamamladı. Savunma sanayiinde dışa bağımlılığı bitirmek isteyen Türkiye, ANKA'da mutlu sona çok yakın. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş'nin (TUSAŞ) geliştirdiği ve 30 Aralık 2010'dan bu yana uçuş testlerine devam edilen ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi, son yapılan testte 2 saat 10 dakikalık bir uçuş gerçekleştirdi.

3 gün önce gerçekleşen test uçuşunu da başarıyla tamamlayan ANKA, bin fit irtifaya sorunsuz ulaştı ve bir seri test manevrasını başarıyla tamamladı. Bir sonraki aşamada otomatik kalkış/iniş sistemi, buzdan koruma sistemi ve gece/gündüz görüş sağlayacak kameralar takılarak tekrar havalanacak. Bu donanımla birlikte yapılacak yeni testlerin ardından ANKA terörle mücadeleye hazır hale gelecek. Uçuş testlerinin bir kısmı ise doğrudan iç güvenlik harekât bölgesinde gerçekleştirilecek. ANKA, böylece TSK envanterine girmeden önce terörist kovalayarak kendini ispatlayacak.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ANKA'nın 2012'de TSK'ya teslim edileceğini açıklamıştı. Savunma kaynakları, Türk insansız hava aracının nisan ayında operasyonlara katılacağını ifade etti.

Hava aracının uçuş özelliklerini sistematik olarak belirleme amacıyla bir uçuş zarfı genişletme programı yapıldığı, önümüzdeki birkaç uçuşta da irtifa, uçuş süresi ve menzil olarak bu zarfın genişletileceği ifade edildi. TUSAŞ, uçuş test programını desteklemek amacıyla 2. prototip hava aracının da hazır olduğunu ve diğerlerinin de montaj çalışmalarına devam edildiğini bildirdi. Ayrıca prototiplerin sayısının artmasıyla ANKA'nın gökyüzündeki yerini alacağı müjdesi verildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim