• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Ankara: Bulgaristan'ın amacı pay almak

Ankara: Bulgaristan'ın amacı pay almak
Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, Bulgaristan'ın uyguladığı yaptırımı, Türkiye'deki lojistik sektöründen pay alma çalışması olarak nitelendirdi.

"Yıllık 100 milyar doların üzerinde ihracat yapan Türkiye, bu ihracatın büyük bir kısmını Avrupa ülkelerine yapıyor. Bulgaristan'daki filolar da bu ihracat pastasından faydalanmak istiyor. Çünkü Bulgaristan'daki uluslararası taşımacılık filoları son yıllarda dengesiz bir şekilde arttı, buna karşın ülkede taşınacak ihraç edilen mal sayısı çok az."

Sadece Bulgaristan'ın değil, Doğu Avrupa ülkelerinin tümünün Türkiye'deki lojistik pastasından pay almak istediğini belirten Taner Ankara, "Kota, vize gibi maliyet artırıcı etkenler, özellikle Avrupa ülkelerine yönelik taşımalarda yabancı plakalı araçlar karşısında yerli firmaların rekabet gücünü azaltıyor" dedi. Taner Ankara'ya göre bu ülkeler Avrupa Birliği ülkesi olmasının avantajlarını kullanmak istiyor.

Bu yaptırım sonrası alternatif yol güzergahları ve taşıma yöntemleri kullanmaya başladıklarını belirten Taner Ankara, böyle olunca da maliyetlerin inanılmaz seviyede arttığını söyledi.

Yabancı plakalı araçların pazar payı artıyor

İhraç taşımalarında Türkiye plakalı araçların pazardan aldığı pay 2011 yılında yüzde 82 düzeyindeyken 2012 yılında bu oran yüzde 81'e düştü. Yabancı plakalı araçların aldığı pay ise yüzde 19'a yükseldi.

Yüzde 1'lik kısmın az gibi göründüğünü söyleyen Taner Ankara, bu oranın 283 bin 704 sefer sayısı olduğunu vurgularken, buna benzer krizlerin yaşanması sektördeki Türk firmaların canını yakabileceğini belirtti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim