• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

"Ankara" feribotu İstanbul'a geldi

"Ankara" feribotu İstanbul'a geldi
Libya'dan, aralarında 172 Türk'ün de bulunduğu 15 farklı ülkeden 1050 kişiyi taşiyan 'Ankara' yolcu gemisi İstanbul'a geldi.

"Ankara" feribotu İstanbul'a geldi

Libya'dan, aralarında 172 Türk'ün de bulunduğu 15 farklı ülkeden 1050 kişiyi taşiyan 'Ankara' yolcu gemisi İstanbul'a geldi.

Karaköy Limanı'na inen Türk vatandaşlar, Türkiye'nin Libya konusunda ve tahliyeler sırasında izlediği dış politikadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Geçtiğimiz Salı günü Libya'nın Tripoli Limanı'ndan 1050 yolcu ile hareket eden 'Ankara' gemisi dün saat 23.00'de Karaköy Limanı'na yanaştı. 15 ayrı ülkenin vatandaşlarını taşıyan gemiyle 172 Türk de İstanbul'a geldi. Libya'da kalan son kafile olan Türkler, Türkiye'nin Libya konusunda izlediği politika ve tahliyeler sırasındaki çabasından övgüyle söz etti. Pasaport işlemleri yapılan Türklerden memleketine gitmek isteyenler otobüslerle gönderildi. İstanbul'da kalanlar ise kendi imkânları ile evlerine ve yakınlarına gitti.

Libya'da öğretmenlik yapan Azam Ay, Libya'da olayların kısmen sakinleştiğini ifade ederek, "Libya'da kalan son Türk kafilesiydik. Devletimiz tahliyeler sırasında ve Libya konusunda izlediği politikada çok başarılıydı. Yapılanları takdirle karşıladık." dedi. Diğer vatandaşlar ise, Libya'da olaylar çıktıktan sonra çok zorluklar çektiklerini anlattı. Vatandaşlar tahliye sırasında ise Türkiye'nin girişimleri sayesinde diğer ülkelerin vatandaşlarına nazaran rahat ettiklerini belirtti. Ankara gemisi ile İstanbul'a gelen yabancı uyruklu yolcuların gemide bekletileceği, gerekli işlemlerin tamamlanmasından sonra hava yolu ile memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim