• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Ankara feribotu Libya açıklarında bekliyor

Ankara feribotu Libya açıklarında bekliyor
İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan, Cumartesi gece yarısı Çeşme Limanı'ndan yola çıkan Ankara Feribotu'nun çatışmaların sürmesi nedeniyle Misrata Limanı'nın açıklarında bekletildiğini belirtti.

Ankara feribotu Libya açıklarında bekliyor

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan, Libya'daki iç karışıklıklar sonucu yaralanan Libya vatandaşlarından bir kısmının tedavi için İzmir'e getirileceğini hatırlatarak, kentteki hastanelerin, ambulansların, sağlık çalışanlarının yaralılara hizmet vermek üzere hazır olduklarını bildirdi.

Özkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla oradaki yaralıların Türkiye'de tedavisinin öngörüldüğünü anımsattı. Cumartesi gece yarısı Çeşme Limanı'ndan yola çıkan Ankara Feribotu'nun çatışmaların sürmesi nedeniyle Misrata Limanı'nın açıklarında bekletildiğini belirten Özkan, "Gemi daha Libya açıklarında bekletiliyor. Yanaşır yanaşmaz, alabildiği kadar yaralıyı alacak, ki bunların içinde ağır yaralılar da olacak. 55 saat sonra da İzmir'de olacaklar. Ne kadar hasta gelirse, hepsine hizmet verecek yatağımız, sağlık çalışanımız ve donanımımız mevcut" dedi.

Özkan, öncelikle devlet hastanelerinin rezervlerini kullanacaklarını, icap ederse de yaralıların üniversite ve özel hastanelere de yatırılabileceğini belirtti. Denizli, Aydın ve Manisa başta olmak üzere çevre illerin de yaralılara hizmet için hazır olduklarını aktaran Özkan, "Bu illerin sağlık müdürleri iki gün önce İzmir'e geldi, 'Hastalar bize gelirse biz de hasta kabul edebiliriz' dediler. Ama şimdiden kaç kişinin geleceğini bilmiyoruz. Fakat hastanelerimizin kapasitelerinin gelecek hastalar için uygun olduğunu belirtmeliyiz" şeklinde konuştu. Özkan, yaralılar için belirli hastanelerin boşaltılıp boşaltılmayacağı yönündeki soruya, düşündükleri belli hastanelerin bulunduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarının yeterli olup olmadığı ya da mesailerinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya da Özkan, "18 bin sağlık çalışanımız var, dolayısıyla gelecek hastalar bizim sistemimizi bozmaz" karşılığını verdi. Ambulanslarla ilgili çalışmalarını da tamamladıklarını kaydeden Özkan, "Ankara'dan aynı anda 4 hasta taşıyabilen 15 adet ambulans geliyor. Yani bir anda 60 hasta götürülebilecek. Geminin yanaşacağı zaman 100'e yakın ambulans limanda hazır bulunacak. Ayrıca bir çadır hastane kuracağız Çeşme'ye" bilgilerini verdi.

Cumartesi gece yarısı Çeşme limanından yola çıkan Ankara Feribotu, Baltalimanı Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yavuz Kabukçuoğlu başkanlığındaki 15 sağlık görevlisi, 3 ambulans, 10'u özel harekat polisi toplam 20 emniyet görevlisini Misrata Limanına götürmüş, limanda çatışma olduğu için, güvenlik gerekçesiyle NATO gemileri tarafından 25 mil açığa çekilmişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim