• BIST 9677.12
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Ankara-İstanbul arası 1 saat 15 dakikaya inecek

Ankara-İstanbul arası 1 saat 15 dakikaya inecek
Bakan Lütfi Elvan, Sincan-Köseköy arasında inşa edilecek yüksek hızlı tren hattıyla Ankara’dan İstanbul’a 1 saat 15 dakikada ulaşılacağını bildirdi.


Demiryollarına yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2003 yılında 580 milyon liralık demiryolu yatırımı söz konusuyken geçen yıl yaklaşık 5,5 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Demiryolu sektörüne 2015 yılında yapılacak yatırım miktarının 9 milyar lira olduğuna işaret eden Bakan Elvan, “Her geçen yıl bu yatırımları artırıyoruz. Son 12 yılda ise 42 milyar liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte demir yolu yatırımlarımıza çok ağırlık vereceğiz.” dedi.

“ANKARA- İSTANBUL 1 SAAT 15 DAKİKA…”

Sincan-Köseköy arasında Yap-İşlet-Devret(YİD) modeliyle yeni bir yüksek hızlı tren hattı inşa edileceğini açıklayan Elvan, projenin tamamlandığında Ankara-İstanbul arası ulaşımın 1 saat 15 dakika olacağını söyledi. Elvan şunları kaydetti: “Proje tamamlandığında Ankara’dan İstanbul’a 1 saat 15 dakikada ulaşılacak. Bunu biz yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkmak istiyoruz. Ancak Köseköy’den Halkalı’ya kadar olan kesimi için, yani kendimize, Devlet Demiryollarına ait olan, yapacağımız demir yolu hattında da kullanma imkanı vermek istiyoruz.

Böyle bir imkanı sağlarsak oldukça cazip bir proje olacağını düşünüyoruz. Sincan-Köseköy arasındaki yüksek hızlı tren hattını saatte 350-400 kilometre hız yapabilecek trenlere uygun şekilde inşa edilecek. Bununla ilgili de çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim