• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Ankara-İzmir YHT kamulaştırılıyor

Ankara-İzmir YHT kamulaştırılıyor
Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi kapsamında Menemen-Manisa istasyonları arasındaki bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.
Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi kapsamında Menemen-Manisa istasyonları arasındaki bazı taşınmazlar kamulaştırılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, 2013 Yılı Yatırım Programında yer alan “Yeni Demiryolu ve İkinci Hat Yapımları, Altyapı Rehabilitasyonu, Elektrifikasyon, Sinyalizasyon ve Telekomünikasyon Tesisleri Yapımı Projesi” kapsamında Menemen-Manisa istasyonları arasının üç hatlı hale getirilmesi amacıyla söz konusu güzergah üzerinde ihtiyaç duyulan taşınmazlar ile üzerindeki muhdesatın Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.
 
Proje ile Ankara-İzmir 3 buçuk saat olacak
 
Ankara-İzmir YHT Projesi, Ankara-(Polatlı)- Afyonkarahisar, Afyonkarahisar-Uşak ve Uşak-Manisa-İzmir etaplarından oluşuyor. 3.5 milyar liraya tamamlanması beklenen proje ile yılda 6 milyon yolcu taşınması hedefleniyor. Toplam uzunluğu 624 kilometre olan proje ile Ankara- İzmir arası 3 saat 30 dakika olacak.
 
Hedef 2023'te demiryolu ağını iki katına çıkarmak.
 
Ulaştırma Bakanlığı, 2023'te Anadolu'nun birçok şehrine ' hızlı' ulaşım planlıyor. Hedef, Cumhuriyet'in yüzüncü yılında 9 bin 978 km hızlı tren hattı, 4 bin 997 km konvansiyonel hat olmak üzere 14 bin 975 kilometre yeni demiryolu hattı inşa etmek. Bu Cumhuriyet tarihinin en büyük demiryolu hamlesi. Hükümet bu projeye büyük önem veriyor. 11 bin kilometre olan demiryolu ağı  iki katına çıkacak.
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim