• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Ankara ÖHO sahipleri sesini duyuramıyor

Ankara ÖHO sahipleri sesini duyuramıyor
Ankara’da yapılan yeni hat düzenlemeleriyle dolmuşlarla aynı hat üzerinde çalışan ve büyük sıkıntıya giren özel halk otobüsleri belediyeden iyileştirme bekliyor.

Ankara ÖHO sahipleri Gökçek’e sesini duyuramıyor

Ankara’da yapılan yeni hat düzenlemeleriyle dolmuşlarla aynı hat üzerinde çalışan ve büyük sıkıntıya giren özel halk otobüsleri belediyeden iyileştirme bekliyor. 

Ankara'da  özel halk otobüsü hizmeti veren ve 888 kişiye istihdam sağlayan 222 aracın sahibi kan ağlıyor. Otobüslerin, hat ücretleri zamanında yatıramadığı için hatları iptal edildi.

Ankara – Sincan hattında Özbeşler A.Ş.’ye bağlı toplu taşımacılık hizmeti veren esnaf, henüz yaşadığı mahkeme şokunu üzerinden atamadan EGO ile yeniden karşı karşıya geldi. Hatları iptal edilen esnaf, kara kara düşünürken, şirket yetkililerinin de sorunun çözüme kavuşması için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehil Gökçek’e ulaşmaya çalıştıysa da sonuç alamadığı öğrenildi.

Para kazanmadan devam ediyorlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı hatlarla 12 yıldır halka hizmet veren özel halk otobüsleri, para kazanmadan otobüsleri yollara çıkarmaya devam ediyor. Kara&Deniz Gazetesi olarak sorunlarını dinlediğimiz otobüs sahipleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden iyileştirme bekliyor. Özel halk otobüsü esnafı sorunlarını şöyle dile getiriyor:

“Dolmuş hatlarıyla büyük bir rekabet içerisindeyiz. 12 yıldır para kazanmadan ayakta kalmaya çalışıyoruz. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte bölgede ihtiyaç fazlası EGO otobüsleri servise kondu. Bu durumda esnaf zarar etmeye başladı.  Bu yanlış bir uygulamadır.  Yetkililere, böyle devam ederse perişan olacağız dedik ama sonuç alamadık. 

Ayaş’ta da aynı sorun vardı ve mahkemeye verildi. Davayı esnafı kazandı. Bu davanın Sincan bölgesine de emsal teşkil etmesi gerektiği düşünüyoruz. Sincan hattında belediye otobüslerinin çalışmasıyla birlikte özel halk otobüsleri zarar etmeye başladı.  Otobüs sahipleri zarardan dolayı 1350 TL olan hat bedelini zamanında ödeyemedi. 

Ancak ödeme süresi 2 gün geçtikten sonra borcun yatırılmasına rağmen EGO hatları iptal etti. Bu sorunun çözümü için başta Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere UKOME’nin toplanması ile hatların iptali geri döndü ancak hatların çok kötü olduğu için her geçen gün batmaktayız.

Acaba Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu düzenlemeden tamamıyla bilgisi var mıdır? Biz inanıyoruz ki Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in haberi yok bu durumdan’’ şeklinde konuştular.

“Otobüslerin üstünde 5 tane haciz var”

Esnaf, özellikle Sincan, Elmadağ ve Kıbrıs Mahallesi hatlarında bazı iyileştirmelerin yapılmasını istiyor. Bu iyileştirmeler şöyle dile getiriyorlar; “Melih Gökçek zarar ettiğini söylüyor. Soruyoruz, biz etmiyor muyuz?

Biz devlete vergi ödeyen insanlarız. Şuanda otobüslerimizin üstünde 5 tane haciz var. Para kazanamıyoruz. Biz Sincan’dan gidiş-dönüş 70 kilometre yol yapıyoruz, iç hatlar 8 kilometre yapıyor ama aynı ücrete taşıyoruz. Bu durum bizi perişan ediyor. Dolmuş hatlarıyla mücadele etmek istemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda acil bir düzenlemeye gitmesi gerekiyor.”

Kara&Deniz Gazetesi /Cengiz Tepebaş

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim