• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Ankara uçağı 6 saat kalkış yapamadı

Ankara uçağı 6 saat kalkış yapamadı
Muş Havaalanı'nda yer hizmetleri ile alakalı yaşanan bir arıza nedeniyle TK 7089 sayılı Muş-Ankara uçağı kalkış yapamadı...

Ankara uçağı 6 saat kalkış yapamadı

Muş Havaalanı'nda yer hizmetleri ile alakalı yaşanan bir arıza nedeniyle TK 7089 sayılı Muş-Ankara uçağı kalkış yapamadı...

Muş’tan Ankara’ya saat 10.30’da kalkış yapması gereken Türk Hava Yolların'nın TK 7089 sefer sayılı yolcu uçağı, Muş Havaalanı'nda yaşanan bir sorun nedeniyle yaklaşık 6 saat gecikti. 

Muş Valisi Ali Çınar ile Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz’ın da içinde bulunduğu Muş-Ankara uçağı, yer hizmetlerinde yaşanan bir sıkıntı sebebiyle kalkış yapamadı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Havaalanından Sorumlu Hasköy Kaymakamı Mehmet Özer, "Uçakla alakalı bir arıza yok. Yer hizmetleri ile alakalı bir sıkıntı söz konusuydu. O arızayı arkadaşlar çözdüler, pilot ile de hemfikir olduktan sonra uçağa yolcu alınması konusunda hemfikir olundu. Bu teknik arıza nedeni ile Ankara uçağı yaklaşık 6 saat gecikmeli kalkmış oldu. Hava sıcaklığının düşük olduğu durumlarda uçağın motorlarının donmaması adına alkol karışımı ile yıkanması gerekiyor. Bu işlemin yapılmasında bir sıkıntı yok. Kanatların yıkama işlemini yapan araçta teknik bir sıkıntı oldu. Bu aracın donmuş olabileceğini düşündük, ama donmamış, püskürtme yapan kısımda bir tıkanıklık oluşmuş. Ondan kaynaklı bir gecikme yaşandı. Pilotumuz konuyu değerlendirdi, de-icing dediğimiz araçla olaya müdahale edildi. Bu işlem de tamamlandıktan sonra uçağımız kalkışa hazır hale geldi" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim