• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ankara’da 250 otobüs hizmete başlayacak

Ankara’da 250 otobüs hizmete başlayacak
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilerin daha hızlı ve konforlu hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla çevreci otobüs filosunu genişletiyor.

 

Bünyesindeki bin 90 tanesi doğalgazlı, bin 786 araçlık filoyu büyüten EGO, ihalesi bitirilen ve ilk partisi teslimat aşamasına gelen körüklü, doğalgazlı, özürlü asansörlü, klimalı ve kameralı otobüsler için gün sayıyor. İhale işlemlerinin hemen ardından üretim bandını harekete geçiren yüklenici firma, önümüzdeki günlerde ilk 50 otobüsü, EGO yetkililerine teslim edecek.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gelişen teknoloji ve Başkentlilerin şikayet ve ihtiyaçları doğrultusunda otobüs filosunu sürekli yenilediklerini ifade etti. Gökçek, EGO Genel Müdürlüğü’nün, tarihi boyunca hep ilklere imza attığını vurgulayarak, “Türkiye’de doğalgazlı otobüslere öncülük etmenin, en çevreci otobüs filosu ile örnek olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

 

Başkan Melih Gökçek, doğalgazlı otobüs alımı konusunda da Avrupa’ya bile örnek olduklarını dile getirerek, şunları söyledi: “2007-2010 yılları arasında parti parti yaptığımız ihaleler sonucu Başkent yollarında görev yapan doğalgazlı otobüs sayısı, 600′ü klimalı olmak üzere bin 90′a ulaşmıştı. Şimdi bu filoya 250 yeni donanımlı, doğalgazlı, körüklü otobüs daha eklenecek. İlk etapta 50, sonrasında ise 25′er olmak üzere, 2013 yılının Nisan ayına kadar inşallah tüm otobüsleri teslim almış olacağız.” diye ifade etti.

 

KÖRÜKLÜLER, 153 YOLCU TAŞIYABİLECEK

 

Ankara MAN fabrikasında üretimi gerçekleştirilen ‘Körüklü’ tipi otobüsler18 metreuzunluğunda ve 4 kapılı. Otobüsler, 36 oturan, 116 ayakta, 1 engelli yeri olmak üzere toplam 153 yolcu kapasiteli olarak hizmet verecek. Doğalgazlı yakıt tüketimiyle hem çevreci hem de tasarruflu olmasıyla dikkat çeken otobüslerde yolcu konforu ve güvenliği üst düzeyde tasarlanmış.

Klima donanımıyla yolculara yaz aylarında daha keyifli yolculuk yapma imkanı tanıyan otobüslerdeki 1 terabayt kayıt yapabilen 3′lü kamera sistemi, yolcu ayak bastığı sürece kapıların kapanmasını engelleyen sensörlü sarı çizgili güvenlik şeridi, motor bölümündeki otomatik yangın söndürme tesisatı; güvenlik önlemleri olarak ön plana çıkıyor.

 

GPS takip sistemli, otomatik şanzımanlı ve ‘teknoloji harikası’ olarak nitelendirilen otobüslerin engellilere yönelik özellikleri de örnek olacak nitelikte. Tekerlekli sandalye kullanan engelliler için emniyet kemerli özel bir bölümü, orta kapıda platformu bulunan otobüs, alçak tabanlı ve gerektiğinde kaldırıma daha da yaklaşabilmesi için7 santimetreyana yatabiliyor.

 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim