• BIST 9524.59
  • Altın 2492.257
  • Dolar 32.5506
  • Euro 34.6708
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ankara’da 99 özel halk otobüsü iptal edildi

Ankara’da 99 özel halk otobüsü iptal edildi
Ankara’da Özbeşler A.Ş.’ye bağlı özel halk otobüsü hizmeti veren 85 esnaf, hat ücretlerini zamanında yatıramadığı için çalışma izinleri iptal edilerek araçları parka çekildi.

EGO 99 özel halk otobüsü iptal etti

Ankara’da Özbeşler A.Ş.’ye bağlı özel halk otobüsü hizmeti veren 85 esnaf, hat ücretlerini zamanında yatıramadığı için çalışma izinleri iptal edilerek araçları parka çekildi. Öte yandan yine aynı bölgede Özyapı A.Ş.’ye bağlı çalışan 14 esnafın da otobüs taksitlerini zamanında ödeyemediği için araçları haciz edildi.

Ankara – Sincan hattında Özbeşler A.Ş.’ye bağlı toplu taşımacılık hizmeti veren esnaf, henüz yaşadığı mahkeme şokunu üzerinden atamadan EGO ile yeniden karşı karşıya geldi. Hatları iptal edilerek araçları parka çekilen esnaf, kara kara düşünürken, şirket yetkililerinin de sorunun çözüme kavuşması için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehil Gökçek’e ulaşmaya çalıştıysa da sonuç alamadığı öğrenildi.

Özbeşler A.Ş. Başkan Yardımcısı Erol Özdemir, “Bizler borcuna sadık insanlarız. Ancak seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte bölgede haddinden fazla EGO otobüsleri servise kondu. Esnafımızda zarar etmeye başladı. Bu uygulamanın yanlış olduğunu, böyle devam ederse esnafımızın perişan olacağını yetkililere ilettik ama sonuç alamadık. Ayaş’ta da aynı sorun vardı ve mahkemeye verildi. Davayı esnafımız kazandı. Şimdi bu dava Sincan bölgesine de emsal teşkil ediyor. Hattımızda belediye otobüslerinin çalışmasıyla birlikte zarar etmeye başladık. 1350 TL olan hat bedelimizi de zamanında ödeyemedik. Ödeme süresi 2gün geçtikten sonra borcumuzu yatırdık ama buna rağmen EGO hattımızı iptal etti. Araçlarımızı parka çektiler. Esnafımız perişan, bu sorunun çözümü için başta büyük şehir belediye başkanımız olmak üzere hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz” dedi.

Sorunun çözümü için Milletvekili Salih Kapusuz’un kendilerine söz verdiğini de dile getiren Erol Özdemir, şöyle konuştu: “AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı-Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ile bir görüşme yaptık ve kendisi bize konuyla ilgileneceğini ve en kısa zamanda çözüme kavuşturacağının sözünü verdi. Hatlarımızın bize iade edilmesini talep ediyoruz. Geçmişte de bu tür olay yaşanmış ve iptal edilen hatlar UKOME kararıyla yeniden iade edilmiş. Bu da bizim için emsal teşkil ediyor.”

Hüseyin Karabulut / Ulaşım Gazetesi Ankara

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim