• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Ankara'da askeri eğitim helikopteri düştü

Ankara'da askeri eğitim helikopteri düştü
Ankara Polatlı'dan kalkış yapan Kara Havacılık Okuluna ait askeri eğitim helikopter düştü. Helikopterde bulunan 5 subay şehit oldu.

ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ

Ankara Polatlı'dan kalkış yapan Kara Havacılık Okuluna ait askeri eğitim helikopter düştü. Helikopterde bulunan 5 subay şehit oldu.

UH-1 tipi helikopterin Tuluntaş Köyü civarına düştüğü belirtiliyor. Bu arada, aynı tip helikopterden 10 Nisan 2006 tarihinde, İzmit'in Akmeşe köyü yakınlarında da düşmüştü.

Genelkurmay Başkanlığı, Kara Havacılık Okul Komutanlığına ait bir helikopterin düşmesi sonucu 5 kara pilot subayının şehit olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki basın açıklamasında şöyle denildi: ''Kara Havacılık Okul Komutanlığına ait, gece eğitimi için uçuşa çıkan UH-1 tipi bir helikopterin henüz bilinmeyen bir nedenle Ankara'nın Tuluntaş Köyü civarına düşmesi sonucu beş kara pilot subayımız şehit olmuştur.

Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir.''

Saat: 21:21:10 Askeri helikopterle havada irtibat kesildi. Ankara Polatlı'dan 5 saat önce kalkış yapan Kara Havacılık Okuluna ait askeri eğitim helikopteri ile irtibat kurulamıyor. Helikopterin düşmesinden endişe ediliyor.

Edinilen bilgilere göre, Kara Havacılık Okuluna ait bir helikopter, akşam hava karardıktan sonra Polatlı-Temelli arasında bulunan askeri pistten gece görüş eğitim uçuşu için kalkış yaptı. Kalkıştan iki buçuk saat sonra üsse dönmesi gereken eğitim helikopterinin, üç saati aşkın bir süre geçmesi ve üsse dönmemesi üzerine Kara Havacılık okulundan bir arama kurtarma helikopteri arama çalışmaları yapmak üzere kalktı.

Arama kurtarma helikopterinin elt cihazından aldığı sinyalin bulunduğu bölgeye hareket etti. Gece görüş eğitimi için kalkan helikopterle yaklaşık 5 saattir irtibat kurulamıyor. Arama kurtarma ekiplerinin yaklaşık bir saate kadar helikoptere ulaşması bekleniyor.

Helikopteri arama çalışmalarına karadan da jandarma ile köylüler de katıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim