• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ankara'da helikopter okul bahçesine indi

Ankara'da helikopter okul bahçesine indi
Ankara'da DHKP-C operasyonu Ankara'da 20 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon yapılan yerler arasında Liman İş Sendikası Genel Merkezi ve Genel İş Sendikası Genel Merkezi de var.

 

AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı binasına yapılan saldırıların ardından DHKP-C'ye yönelik başlatılan operasyon kapsamında, sabah 05.45'te Liman-İş Sendikası'nın genel merkez binasına gelen polis ekipleri, aramalarına başladı. Operasyona helikopterle havadan da destek verildi.
 
Dış kapıyı kırarak içeri giren polis ekipleri, kişi ve parmak izi araması yaptı. Yaklaşık 2 saat süren arama, saat 08.00 civarında sona erdi. Polis ekiplerinin, hiçbir evrak almadığı bildirildi.
 
Operasyon kapsamında, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikasında da arama başlatıldı. Polis, sendikanın bulunduğu iş hanına girişlere izin vermiyor.
 
Genel-İş Sendikası'nın genel merkezindeki arama sürüyor.
 
Özel Hareket ekiplerinin de destek verdiği operasyonda şu ana kadar 20 farklı adreste arama yapıldığı ve 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
 
Okul bahçesine indiler
 
Sabahın ilk saatlerinde aralarında Emniyet'in üst düzey yetkililerinde aralarında bulunduğu terörle mücadele uzmanları helikopterle Ankara Atatürk Lisesi'nin Sıhhıye'deki bulunan bahçesine iniş yaptı. Polis yetkilileri, Liman- İş Sendikası Genel Merkezi'nde yapılan aramaları yerinde gözlemledikten sonra yine aynı helikopterle bu kez Ulus'taki Genel- İş Sendikası Genel Merkezi'nin bulunduğu bölgeye geçti.
  Ankara sorumlusu gözaltında iddiası
 
Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında, örgütün Ankara il sorumlusu olduğu iddia edilen kişi gözaltına alındı.
 
AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı binasına yönelik saldırıların ardından sabah saatlerinde 20'ye yakın adreste operasyon düzenleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C örgütünün Ankara il sorumlusu olduğu ileri sürülen bir kişiyi gözaltına aldı.
 
Operasyon yapılan adreslerde aramaların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.
 
Sendikadan açıklama  
 
DHKP-C'ye yönelik operasyonlar kapsamında arama yapılan DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'nın Örgütlenme Dairesi Başkanı Remzi Çalışkan, "Bizim kurumsal yapımızla, kurumsal işleyişimizle Genel-İş Sendikası'nın kurumsal varlığıyla, aranan şahısların herhangi bir ilişkisi, alakası yoktur" dedi.
 
Çalışkan, sendika genel merkezindeki arama devam ederken, sendikanın bulunduğu işhanın önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Sendikalarının genel merkezine saat 06.00'da polis tarafından operasyon düzenlendiğini, genel merkez ve sosyal tesiste arama yapıldığı belirten Çalışkan, operasyonun hukuksuz olduğunu, polisin odaların kapılarını kırarak içeri girdiğini ileri sürdü.
 
Polisin kendilerine operasyonun gerekçesinin, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırıların şüphelilerinin aranmasıyla ilgili olduğunu söylediğini kaydeden Çalışkan, "Bizim kurumsal yapımızla, kurumsal işleyişimizle Genel-İş Sendikasının kurumsal varlığıyla aranan şahısların herhangi bir ilişkisi, alakası yoktur. Sendika, emek mücadelesi veriyoruz. Ancak bizi bu tür olaylarla ilişkilendirmek doğru değildir. Bunu bir saldırı olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.
 
Sendika genel merkezinde aramanın devam ettiğin belirten Çalışkan, genel merkezden şu ana kadar herhangi gözaltı olmadığını söyledi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim