• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Ankara'da kar kalınlığı 15 cm oldu

Ankara'da kar kalınlığı 15 cm oldu
Ankara'da etkili kar yağışı devam ederken, şehir merkezinde kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Ankara'da kar kalınlığı 15 cm oldu

Ankara'da etkili kar yağışı devam ederken, şehir merkezinde kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Dikmen, Yıldız, Or-An semtlerini etkisi altına alan kar yağışı, Kepekli mevkisinde sabah saatlerinde trafiği olumsuz etkiledi.

Kar yağışı nedeniyle şehrin ana arterlerinde trafik yoğunluğu oluştu. Zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı, araç trafiğinin yanı sıra yayaların ulaşımını da yavaşlattı.Etkili kar yağışı insanların yanı sıra hayvanları da olumsuz etkiledi.

Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediyesince oluşturulan 75 karla mücadele ekibi, kar yağışının kent içi ulaşımı aksatmaması için çalışmalarını bin 125 personelle sürdürdüğü belirtildi.

Bazı cadde ve bulvarlarda yaşanan sıkıntının, araçların kış koşullarına uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkmalarından kaynaklandığı, karın sürekli yağması sonucu karla mücadele araçlarının zaman zaman aynı yolları tekrar açma durumunda kaldıkları kaydedildi.Bu nedenle karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam edilirken, gerekli yerlerde tuzlama yapılacağı bildirildi.

-Şehir merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı-

AA muhabirinin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bu sabah yapılan ölçümlere göre, Ankara şehir merkezinde, 7 santimetre olan kar kalınlığı, 15 santimetreye ulaştı.

Kar yağışının, bugün gece saatlerine kadar yer yer kuvvetli olacağının tahmin edildiğini belirten yetkililer, gece saatlerinden itibaren yağışların kesileceğini ve haftasonu Ankara'da yağış beklenmediğini kaydetti.

Ancak sıcaklıkların haftasonunda hissedilir derecede azalacağına dikkati çeken yetkililer, gece en düşük sıcaklığın Cumartesi günü -4, Pazar günü ise -11 derece olarak görüleceğini belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim