• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Ankara'da 'Korsan araçlar' takipte

Ankara'da 'Korsan araçlar' takipte
Okul servis araçlarına yönelik yapılan denetimlerde 150 korsan ve 1 sahte plakalı servis aracını tespit ederek gerekli işlemleri başlattı.

Ankara'da 'Korsan araçlar' takipte

Okul servis araçlarına yönelik yapılan denetimlerde 150 korsan ve 1 sahte plakalı servis aracını tespit ederek gerekli işlemleri başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan yaptığı yazılı açıklamada, eğitim öğretim yılının başlamasından bu yana servis araçlarına yönelik denetimlerin artırıldığını belirtti.

Okul servis araçlarında ''C'' plaksı bulundurmanın zorunlu olduğunu, ''korsan'' diye tabir edilen araçların faaliyetine izin vermeyeceklerini ifade eden Ercan, önceki gün yapılan denetimlerde sahte plaka ile taşımacılık yapan servis araçlarına el konularak gerekli işlemlerin yapıldığını bildirdi.

Okul bahçesinde yapılan denetimlerde ''06 C 5392'' plakalı aracın şase numarasının ruhsatına uymadığını tespit ettiklerine dikkati çeken Ercan, aynı plakayı kullanan iki servis aracının otoparka çekilerek gerekli işlemler yapıldığını aktardı.

Ercan, mükerrer plaka ile servis taşımacılığı yapan kuruluş hakkında tutanak tutularak Ulaşım Koordinasyon Merkezine (UKOME) yazılacağını ve Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

-ŞİKAYETLER ''ALO 153''E-

Ercan, okulların açılmasından bu yana yakalanan yaklaşık 150 adet korsan araç hakkında tutanak tutularak Belediye Encümenine sevk edildiğine işaret ederek, sahte plaka ve mükerrer plaka yönünden de araçların denetlendiğini ifade etti.

Ercan, kurallara uymayan araçlara otopark, para ve gerektiğinde trafikten men cezası uygulanabildiğini belirterek, servis araçlarıyla ilgili şikayetlerin de ''Alo 153'' nolu telefon hattına bildirilebileceğini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim