• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Ankara'da otobüsler bayramda ücretsiz

Ankara'da otobüsler bayramda ücretsiz
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren otobüsler, 3 günlük Ramazan Bayramı süresince başkentlilere ücretsiz hizmet verecek.

Ankara'da otobüsler bayramda ücretsiz 

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren otobüsler, 3 günlük Ramazan Bayramı süresince başkentlilere ücretsiz hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesi, başkentlilerin 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini rahat ve huzur içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli önlemler aldı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 9 günlük tatil süresince alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başkentlilerin aileleri ile birlikte akraba ve dost ziyaretlerini kolaylaştırmak için gelenekselleştirdiği ücretsiz otobüs uygulaması, bu bayramda da devam edecek. Ankaralılar 3 günlük Ramazan Bayramı süresince (30 Ağustos Salı, 31 Ağustos Çarşamba ve 1 Eylül Perşembe) kent içi ulaşımda EGO otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek.

ZABITA DENETİMDE

Zabıta ekipleri, Ankara'ya gelecek ve şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak için bayram öncesi AŞTİ'de denetimleri artırdı. Ayrıca şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksiler de Zabıta Müdürlüğü ulaşım ekiplerince tatil boyunca denetlenecek.

Çevre Zabıtası ekipleri takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek çevre ve gürültü kirliliği, kaçak kömür ile ilgili şikayetleri değerlendirecek. Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, başkentlilerin alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri için önceki bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmelerine izin verilmeyeceğini söyledi.

MEZARLIKLARA OTOBÜS SEFERLERİ

EGO, Ramazan Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığına otobüs seferleri düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığını ziyaret edecek vatandaşlar 3 günlük bayram süresince metro hattında bulunan "Hastane Durağı"ndan saat 08.00 ile 16.45 arasında her yarım saatte bir Karşıyaka Mezarlığına taşınacak.

Vatandaşların rahat ve huzur içinde ziyaretlerini yapabilmeleri için Karşıyaka Mezarlığı ve Cebeci Kabristanı içinde 10 tane servis aracıyla özel ring seferleri yapılacak. Ayrıca ziyaretçiler, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan Mezarlıklarının girişlerinde MEBİS "Mezarlık Bilgi Sistemi"nde yer alan kiosklar sayesinde yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabilecek. Her yıl olduğu gibi mezarlıklarda bayram süresince hoparlörlerden Kur'an-ı Kerim okunacak. Nöbetçi güvenlik ve temizlik ekipleri de görev başında olacak.

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için bayramda nöbetçi personel uygulamasına da gidilecek. "188 Alo Ambulans" hizmeti bayram boyunca kesintisiz görev yapacak. İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra ASKİ Kanal Arıza ve Doğalgaz Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız görev yaparak vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak.

Vatandaşlar belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerinde aşağıdaki telefonlara başvurabilecekler: "Mavi Masa: 153, Doğalgaz Arıza: 187, Su ve Kanal Arıza: 185, İtfaiye: 110, Alo Cenaze: 188, Alo Ambulans: 188, 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim