• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Ankara'da patlama: 28 ölü 61 yaralı

Ankara'da patlama: 28 ölü 61 yaralı
Ankara 'da Genelkurmay Kavşağı yakınlarında askeri servislerin geçişi sırasında patlama oldu. Ankara Valisi, patlama sonucu 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ankara'nın kalbi sayılan Devlet Mahallesi'nde askeri personeli taşıyan servis araçları kırmızı ışıkta beklediği sırada hızla aralarına dalan bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Patlamayla birlikte araçlar alevler içinde kaldı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, patlamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ankara’da  güvenliğin en üst düzeyde olduğu noktada askeri servis aracına bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saat 21.00’de yaptığı açıklamada, saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını söyledi. 
İstihbarat birimleri saldırı ile ilgili olarak terör örgütü PKK üzerinde duruyor. Saldırıdan yaklaşık bir hafta önce Ankara ve İstanbul’da emniyet birimleri bombalı araç saldırısına karşı uyarılmıştı. 

GÜVENLİĞİN KALBİ

Terör kanlı yüzünü bu sefer, Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, askeri lojmanların bulunduğu, Başbakanlık Merkez bina, TBMM ve İçişleri Bakanlığı’na ise 200 metre uzaklıkta gösterdi. Yüksek güvenlik nedeniyle “hassas bölge” olarak bilinen yerde, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta saat 18.31’de şidddetli patlama oldu. Askeri servis araçlarının kırmızı ışıkta beklediği sırada hızla askeri servis araçlarının arasına dalan bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Patlama sesi başkentin pekçok semtinden duyulurken, alev topu ve yükselen dumanlar da aynı şekilde uzak mesafelerden görüldü. Patlama yerinin, muvazzaf subaylarının yanı sıra emekli üst düzey komutanların da bulunduğu ve “General lojmanları” olarak bilinen bölümde olması dikkat çekti.

ARAÇLAR HURDAYA DÖNDÜ

Patlamanın etkisiyle içerisinde askeri personelin bulunduğu 2 araç tamamen yanarak hurdaya dönerken, diğer 3 servis aracında da büyük hasar meydana geldi. Bomba yüklü binek otomobil ise hurda yığınına döndü. Polis çevredeki güvenlik kameralarından olayda kullanılan aracın plakasını belirledi. Polisin aracın sahibine ilişkin bilgileri tespit ettiği öğrenildi. Patlamanın duyulmasından hemen sonra olay yerine yüzlerce ambulans, itfaiye aracı sevk edildi. İstihbarat, terör, asayiş, çevvik kuvvet polisleri de olay yerine geçti. Eskişehir yolu, gidiş-dönüş ulaşıma kapatıldı. Merasim Sokak ve çevresinde ileşim araçları kontrollü olarak devre dışı bırakıldı.

SERVİS SAATİNE AYARLI

Saldırının planlı olduğu ve askeri servis araçlarının hareket etmeye hazırlandığı sırada yapıldığı belirlendi. Saldırganların patlamadan önce servis araçlarının güzergahları ve hareket saatleri konusunda keşif yaptığı anlaşıldı. Bölgede ikinci bir saldırı olabileceği ihtimaline karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı. İçişleri Bakanlığı’nın önüne konulan şüpheli paket, bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatıldı.

16 SAVCI GÖREV YAPIYOR

Patlamaya ilişkin Ankara Adliyesi’nde görevli 3 başsavcıvekili ve 3 savcı, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemleri için 10 savcı görevlendirdi. Başsavcılık yetkilileri, patlamanın meydana geldiği noktada bulunan aracın içinde 24 kişinin cesedinin Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldığını, 3 kişinin de hastanede hayatını kaybettiğini anlattılar. Savcıların kendi aralarında koordinasyon sağlamak amacıyla Whatsapp grubu kurarak anlık bilgi paylaşımı yaptığı öğrenildi.

SERVİS ŞOFÖRÜ ANLATTI

Mehmet T. isimli servis şoförü patlama anını anlatırken, “Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 18.25 civarında hareket ettik. Kırmzı ışıkta beklemeye başladık. Rütbeli personelle konuştuğumuz zaman benim kullandığım aracın arkasındaki 3. aracın olduğu yerde patlama meydana geldi. Ben de aracımın kapılarını açarak personelin tahliye edilmesini sağladım. Benim kullandığım aracın içinde hem rütbeli asker hem sivil memur vardı” dedi.Terör ve istihbarat birimleri, saldırının şekli, askerlerin hedef seçilmesinin, terör örgütü PKK’yı işaret ettiğine dikkat çektiler. Ankara’da yılbaşında yakalanan IŞİD bağlantılı 2 canlı bombanın da aynı bölgede keşif yaptıkları belirlenmişti. Ancak bomba yüklü araç kullanılması, askerlerin hedef alınması PKK ihtimalini güçlendirdi.

BİR HAFTA ÖNCE UYARI

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Şubat başında, 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdiği uyarı yazısında, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde operasyonlarda büyük kayıp veren PKK’nın eylemlerini büyükşehirlere taşımak istediği, bu plan doğurultusunda başta Ankara ve İstanbul olmak üzere büyük kentlerde bomba yüklü araçla saldırı planladığı uyarısında bulunmuştu. Örgütün bu amaçla dağ kadrosunda bulunan eylemcileri Türkiye’ye gönderdiği belirtilmişti. Yazıda, örgütün bu amaç doğrultusunda kamyon, kamyonet veya kapalı kasalı araç, otomobil, minibüs gibi araçlar temin ettiği; tüm güvenlik birimlerinin sahte plakalı, çalıntı araçlar konusunda duyarlı olması, şehir giriş çıkışlarında gerekli önlemlerin alınması, şüpheli araçlar konusunda takip yapılması istenmişti.

GENEL BAŞKANLARDAN KINAMA

Ankara'daki hain terör saldırısı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan kınama mesajları geldi.

'SALDIRIYI LANETLİYORUM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da yaşanan bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı: “Ankara’da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik, bu akşam saatlerinde gerçekleyen terör saldırısını lanetliyorum. Terör saldırısını gerçekleştirenler ve saldırının arkasındaki karanlık güçler, milletimizin dayanışma ve birlik duygusunu aşamayacak; Türkiye Cumhuriyetimiz ve tüm vatandaşlarımız, bu hain saldırıyla ulaşılmak istenen hedefin karşısında kararlılıkla duracaktır.”

'AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR'

MHP Lideri Devlet Bahçeli, saldırıya sert tepki gösterdi: “Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır. Hiçbir cani, hiçbir katil, hiçbir terör örgütü ve bunları himaye eden yerli ve yabancı işbirlikçiler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ankara’daki bombalı saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Bu canavarlığı yapanlarla birlikte arkasında duran karanlık cephenin teşhis ve deşifresinin yapılarak hak ettikleri cezayı almalarını bekliyorum.”  

Meclis bombalı saldırıyı “ortak” kınayamadı

Meclis, dün Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırıyı, HDP’nin imza koymaması nedeniyle “ortak” bir deklerasyonla kınayamadı.

AK Parti, CHP ve MHP’nin imza koyduğu kınama deklerasyonunu, Meclis’te bulunan dört partinin imzasını taşımadığı gerekçesiyle Başkanvekili Akif Hamzeçebi tarafından okunmadı. 
Hamzaçebi, parlamento geleneğine göre bir metnin Meclis deklerasyonu sayılabilmesi için grubu bulunan bütün partilerin imzasını taşıması gerektiğini belirtti. Hamzaçebi, saldırıyı sert bir dille kınayan kendi açıklamasını yaparken, hazırlanan metin, altında imzaları bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural tarafından kürsüden okundu. 

Üç partiye mensup milletvekillerinin alkışladığı metinde, “Ülkemiz bugün(dün) vahim bir terör saldırısıyla daha karşı karşıya kalmıştır. Birlik ve bütünlüğümüze huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyetinin bu oyunu boca güce sahip olduğunu ifade ediyoruz” denildi. 

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise acımasız saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Biz metnin içeriğinde daha önce gerçekleşen Suruç, Ankara ve Sultan Ahmet’teki saldırıların ve bölgedeki çatışmalardaki sivil kayıplarla ilgili ifadelerin de olmasını istedik” dedi.

Bir tuğgeneral de yaralandı

Genelkurmay Başkanlığından, Ankara'daki terör saldırısında yaralanan 61 kişiden 30'unun taburcu edildiği, 31 yaralıdan 8'inin GATA'da, 23'ünün ise sivil hastanelerde tedavi altına alındığı, hayati tehlikelerinin olmadığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, saldırıda yaralananların durumuna ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, menfur saldırıda yaralanan 61 kişiden 30'unun taburcu edilerek evlerine gönderildiği, 31 yaralıdan 8'inin GATA'da, 23'ünün ise sivil hastanelerde tedavi altına alındığı kaydedildi. 

Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı yönünde bilgi alındığı ifade edilen açıklamada, saldırı sırasında lojman yakınında bulunan ve hafif yaralanan Hava Tuğgeneral Reha Ufuk Er ve eşinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Ankara saldırısına dünyadan tepki yağdı

Dün akşam saatlerinde Ankara'yı kana bulayan ve 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin ise yaralandığı saldırıya tepki yağarken, Türkiye'ye dayanışma mesajları iletildi.
Dünyadan gelen mesajlar şöyle:

İNGİLTERE BAŞBAKANI DAVID CAMERON

"Düşüncelerim Ankara'daki terör saldırılarından etkilenenlerle birliktedir. Birleşik Krallık, bu acımasız şiddet eylemiyle dehşete düştü."

BM GENEL SEKRETERİ BAN Ki-MUN

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, "Ankara'nın merkezinde ve iş çıkış saatinde" meydana gelen saldırıyı kınayarak kurbanların ailelerine taziyelerini gönderdi. Terör saldırısının faillerinin süratle yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını dileyen Ban, "Birleşmiş Milletler bu trajik zamanda Türk halkı ve hükümeti ile dayanışma içindedir" ifadesini kullandı.

NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG

"Ankara'nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birlikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır."

AVRUPA BİRLİĞİ

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın yaptığı ortak açıklamada başka bir korkunç saldırının Ankara'nın merkezini vurduğu ifade edildi.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Rusya Dışişleri Bakanlığı da Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili taziyelerini sundu. Dışişleri açıklamasında, bu saldırının, "uluslararası terörle mücadele konusunda tüm ülkelerin birleşmesi için duyulan ihtiyaca işaret ettiği" belirtildi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ MARK TONER

"ABD, bugün Ankara’da Türk askeri personeli ve sivillere yönelik terörist saldırıyı güçlü biçimde kınamaktadır. Ölenlerin ailelerine derin başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileriz. NATO müttefikimiz Türkiye’yle ortak terörizm tehdidine karşı mücadeledeki güçlü ortaklığımızı teyit ederiz."

ABD ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ SÖZCÜSÜ NED PRICE

"Terörizme karsı, NATO üyesi ve IŞİD'e karşı mücadelede güçlü bir ortağımız olan Türkiye’nin yanındayız"

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI MARGOT WALLSTRÖM

"Ankara'daki bombalı saldırı sonrasında ölü sayısı artıyor. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve aileleri ile birlikte. İsveç adına bu akıl almaz saldırıyı kınıyorum."

NORVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI BÖRGE BRENDE

"Ankara’da meydana gelen saldırıyı kınıyoruz. En derin sempati ve düşüncelerimiz saldırıda yaşamını yitirenler ve Türkiye halkı ile beraberdir."

LİTVANYA CUMHURBAŞKANI DALIA GRYBAUSKAITE 

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında Grybauskaite, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı dileklerini ilettiğini belirtti. Grybauskaite, mesajında, "Uluslararası toplumla birlikte acımasızca yapılan terörü kınıyoruz" ifadesini kullandı.

LETONYA DIŞİŞLERİ BAKANI EDGARDS RINKEVICS

Rinkevics da saldırıyı şiddetle kınayarak, "Yaralılara şifa ve Türk halkına derin başsağlığını diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Ankara'daki patlamayı böyle gördü

Ankara'da yaşanan patlama dünya medyası tarafından da flaş haber olarak duyuruldu. CNN ve Euronews gibi haber kanalları canlı yayınla patlamadan bilgiler geçerken, Alman basını olayı "Başkent Ankara'da şiddetli patlama" başlığıyla verdi.

Patlamaya ilişkin dünya medyasında yer alan haberler şöyle:

CNN (ABD)

CNN'nin haberinde Türkiye'nin başkentinde düzenlenen saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ın saldırıyla ilgili açıklamalarına yer verilen haberde saldırıyı henüz kimsenin üstlenmediği belirtildi. Haberde Washington Enstitüsü Yakın Doğu Politikası uzmanı Soner Çağaptay'ın terör örgütü IŞİD veya Türkiye'nin ayrılıkçı terörist grup kabul ettiği PKK'nın saldırının şüphelileri arasında olabileceği görüşüne yer verildi.

Amerikan New York Times gazetesi, Ankara saldırısına uluslararası baskısında geniş yer verdi. Gazete olayı birinci sayfasından şu ifadelerle duyurdu: "Türk başkentinde çarşamba günü bomba yüklü araç patlatıldı, en az 18 kişi öldü; bazı haberler kayıp sayısını daha yüksek veriyor. Yetkililer, hedefte askeri konvoyun olduğunu söyledi. Türkiye'de yaşanan son saldırılar, IŞİD ve Kürt militanlarla bağlantılıydı, ancak bu saldırıyı henüz herhangi bir grup üstlenmedi."

Foreign Policy (ABD)

Dış politika dergisi Foreign Policy'nin internet sitesinde ise saldırı, "Ankara Bombalaması: Ölümlü Saldırıdan Manzaralar" başlıklı haberle duyuruldu. Haberde patlamanın görüntülerine ve saldırıyla ilgili Twitter mesajlarına yer verildi.

NEW YORK TIMES (ABD)

Terör saldırısı, New York Times gazetesinin internet sitesinde de "Ankara'daki Askeri Konvoya Bombalı Araba Saldırısı: 28 ölü" başlığıyla yer aldı. Haberde, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, saldırının askeri konvoydaki araçlar kırmızı ışıkta durduğu sırada gerçekleştirildiğine ilişkin açıklamasına yer verildi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretini ertelediği ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel ziyaretini iptal ettiği belirtildi. Ayrıca, saldırının Ankara'da 100'den fazla kişinin öldüğü, ülkenin en büyük ölümlü saldırısından 4 ay sonra meydana geldiği kaydedildi.

DIE WELT (ALMANYA)

"Türkiye’nin başkenti Ankara’da şiddetli patlama oldu. DHA’nın bildirdiğine göre olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor. Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor."

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG (ALMANYA)

"Patlamanın askeri araca yönelik gerçekleştiği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen başka bir bombalı saldırıda yüzden fazla kişi hayatını kaybetmişti.”

SPIEGEL ONLINDE (ALMANYA)

“Türkiye’nin başkenti Ankara’da şiddetli bir patlama oldu. Haberlere göre patlama askeri lojmanlar yakınında meydana geldi. Ankara’da geçen yıl da patlama meydana gelmiş, 100'ün üzerinde kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıdan IŞİD sorumlu tutulmuştu.”

BILD (ALMANYA)

“Türkiye’nin başkenti Ankara’da muhtemelen bomba yüklü araç patlatıldı. DHA bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildiğini haber veriyor. Patlamanın nedeni hakkında henüz net bir bilgi yok.”

BBC (İNGİLTERE)

"Türkiye'nin başkenti Ankara'da meydana gelen büyük patlamada en az 28 kişi öldü, 61 kişi yaralandı. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, patlama, askeri araçların geçişi sırasında meydana geldi. Patlama, Türkiye'nin askeri merkezi ile parlamento binasına yakın yerde gerçekleşti."

FINANCIAL TIMES (İNGİLTERE)

"Ankara'da askeriyeyi hedefleyen bombalı saldırıda en az 28 kişi hayatını kaybetti. Çarşamba günü meydana gelen patlama, geçtiğimiz ay İstanbul Sultanahmet’te 11 Alman turistin hayatını kaybettiği, ekim ayında Ankara'da 102 kişinin hayatını kaybettiği ve geçen yıl temmuz ayında Suruç'ta 33 kişinin hayatını yitirdiği patlamaların sonuncusu oldu."

TELEGRAPH (İNGİLTERE)

"Ankara'daki askeri kışlanın yakınlarında bombalı aracın büyük bir patlamayla patlaması sonucu en az 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı."

GUARDIAN (İNGİLTERE)

"Türkiye'nin başkenti Ankara'nın merkezindeki askeri personeli hedef alan bombalı saldırıda en az 28 kişi hayatını kaybetti, en az 60 kişi yaralandı."

DAGENS NYHETER (İSVEÇ)

"Türkiye'nin başkenti Ankara'da askeri personeli taşıyan otobüs konvoyuna yapıldığını duyurdu."

DERNIUER HOUR (BELÇİKA)

"Ankara’da büyük patlama meydana geldi. Askeri servis araçlarını hedef aldığı bildirilen saldırıyı kimin yaptığı belli değil. 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da yine bir patlama olmuştu ve 103 kişi hayatını kaybetmişti, saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Ocak 2016 tarihinde yine İstanbul’da patlama olmuştu ve 10 kişi hayatını kaybetmişti. Türkiye’nin doğusunda PKK’nın son günlerde düzenlenen operasyonlara karşılık zaman zaman askeri araçlara saldırılar düzenlediği haberleri basında yer almaktaydı."

LE SOUR (BELÇİKA)

"Türk kanalları Ankara’da şiddetli bir patlama diye haber verdiler. Ankara’da Kızılay’a yakın bir bölgede Askeri servis otobüslerini hedef alan bir patlama meydana geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel ziyaretini iptal etti. Türkiye’ye geçtiğimiz yıldan bu yana bazı saldırılar düzenlendi, yine Ankara’da tren istasyonu yakınında patlamada 103 kişi hayatını kaybetmişti."

RİA NOVOSTİ (RUSYA)

"Türkiye'nin başkenti Ankara'da bomba yüklü araç saat 18.31'de (Moskova saatiyle 19.31) patladı. Patlamanın yaşandığı yer alev aldı. Olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.Olayın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel seyahatini iptal etti. Öte yandan Rusya Ankara Büyükelçiliği Basın Müşaviri İgor Mityakov Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, Ankara'da yaşanan patlama sonucunda Rus vatandaşlarının yaralandığına ilişkin kendilerine bilgi ulaşmadığını ifade etti."

ITAR TASS (RUSYA)

"Türkiye hükümet sözcüsü Numan Kurtuluş Ankara'da meydana gelen patlamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada Ankara'da askerlere yönelik terör saldırısı düzenlendiği belirtildi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan seyahatini iptal etti."

İNTERFAX (RUSYA)

"Genelkurmay'ın verilerine göre ölenlerin arasında askerler de var. Başbakan Ahmet Davutoğlu, patlamanın detaylarının araştırıldığını ifade etti."

ankarada-patlama-ilk-goruntuler-0-001.jpgankarada-patlama-ilk-goruntuler-1-001.jpgankarada-patlama-ilk-goruntuler-2-001.jpgankarada-patlama-ilk-goruntuler-3.jpgankarada-patlama-1-001.jpgankarada-patlama-ilk-goruntuler-5-001.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim