• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Ankara'da yağmur felakete dönüştü

Ankara'da yağmur felakete dönüştü
Başkent Ankara'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış etkili oldu. Ülke genelinde etkili olan sağanak yağış Başkentte de kendisini sağanak yağış ve dolu olarak gösterdi.

Ankara'da yağmur felakete dönüştü

Başkent Ankara'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış etkili oldu. Ülke genelinde etkili olan sağanak yağış Başkentte de kendisini sağanak yağış ve dolu olarak gösterdi.

Başkent Ankara'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış etkili oldu.

Ülke genelinde etkili olan sağanak yağış Başkentte de kendisini sağanak yağış ve dolu olarak gösterdi. Yağış nedeniyle özellikle Dikmen ve Konya Yolu'nda alt geçitleri su bastı. Aniden gelen sel alt geçitlerindeki araçların su altında kalmasına neden oldu. Bazı vatandaşlar araçlarından son anda kurtuldu. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sürüyor.

GÖKÇEK'TEN "TRAFİĞE ÇIKMAYIN" UYARISI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Yoğun yağış nedeniyle, akşam saat 20.00'ye kadar zorunlu haller dışında vatandaşların trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz'' dedi.

Gökçek, yaptığı açıklamada, başkentte metrekareye 50 kilogram yağış düştüğünü, öğle saatlerinden bu yana ortaya çıkan yağış ve doluyu ''doğal afet'' olarak nitelediğini söyledi.

Altgeçitlerde ulaşımda sorun yaşandığını, dolu nedeniyle logarların tıkandığını ifade eden Melih Gökçek, ''Yaşanan olaylar normal bir yağış değil, altyapıdan kaynaklanan bir durum değil. Bu duruma hiçbir altyapı dayanmaz. Arkadaşlara talimat vererek, tüm radyoların 'vatandaşların trafiğe çıkmaması için anons edilmesi yönünde' uyarılmasını istedim'' diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, vatandaşların zarar görmemesi için her türlü tedbiri belediye olarak aldıklarını belirterek, ''Akşam saat 20.00'ye kadar zorunlu haller dışında vatandaşların trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz'' dedi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, yağışların aralıklarla ve şiddetli şekilde süreceğini, yoğun yağışların özellikle Eskişehir ve Konya yolları, İncek semti ile Çankaya bölgesinin üst kısımlarında etkili olacağını belirterek, yağışların genellikle dolu şeklinde görüleceğini kaydettiler.

MANİSA, İZMİR VE AYDIN İÇİN "ANLIK" UYARI

Manisa'nın kuzeydoğusu, İzmir'in doğusu ve Aydın'ın kuzeyinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''da, İzmir meteoroloji radarından alınan son verilere göre, saat 18.30'a kadar, Manisa'nın Demirci, Gördes, Köprübaşı ve Selendi ilçelerinde kuvvetli rüzgarla birlikte etkili sağanak ve gökgürültülü sağanak ile lokal dolu yağışı beklendiği belirtildi.

Ayrıca, saat 18.00'e kadar, İzmir'in Tire, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçeleriyle Aydın il merkezi, İncirliova, Köşk, Sultanhisar ve Nazilli ilçelerinde kuvvetli rüzgarla birlikte etkili sağanak ve gökgürültülü sağanak ile lokal dolu yağışı olacağı ifade edildi.

İlgililerin ve vatandaşların, ani sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim