• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Ankara'dan Rusya'ya savaş gemisi uyarısı

Ankara'dan Rusya'ya savaş gemisi uyarısı
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, " Montrö ile belirlenmiş net kurallar var. Uluslararası hukuka uygun geçişler yapılır. Bu kritik dönemde herkesin dikkatli bir tutum sergilemesi gerek" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun dün Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Portas'la görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısına Rus savaş gemisinin boğazlardan geçişi damga vurdu. Suriye'ye gitmesi beklenen Rus savaş gemisi Smetliviy için Moskova, Montrö Sözleşmesi çerçevesinde Ankara'dan izin istemişti.

Geçişin boğazlar trafiğini düzenleyen uluslararası sözleşmesi çerçevesinde yapıldığına dikkat çeken Davutoğlu, "Montrö ile belirlenmiş net kurallar var. Uluslararası hukuka uygun geçişler yapılır. Bu kritik dönemde herkesin dikkatli tutum sergilemesi büyük önem taşıyor." dedi. Montrö'ye göre savaş gemileri barış zamanlarında 8 gün önce Türkiye'ye bildirim yapmak suretiyle belirli şartlar dahilinde boğazlardan geçme hakkına sahip.

Davutoğlu, Suriye'de kaçırılan iki Türk gazeteciye karşılık, muhaliflerin elinde bulunan iki general ile pazarlık yapıldığı iddialarını ise reddetti. Bakan, "Pazarlık söz konusu değil. Gazeteciler için pazarlık yürütülmesi doğru değil. Bir an önce salimen ailelerine kavuşmaları için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz." ifadesini kullandı. Portekizli Bakan Portas ise birinci günden beri Suriye'de barışçıl çözümü desteklediklerini söyledi. Halkın öldürülmesine karşı olduklarını ifade eden Portas, "Annan planını destekliyoruz. Suriye rejimi, planı destekleyeceğiz diyorsa sadece kelimelerle değil, eylemlerle de bunu göstermeli. Barış olduğuna dair, insanî yardıma dair gelişmeleri görmemiz gerekiyor. Her gün, her saat baskı olması kabul edilemez" dedi.

smetliviy.20120404135228.jpg

smetliviy_03.jpg

810_smetliviy.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim