• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Ankara'nın yeni meydanı 1 senede bitecek!

Ankara'nın yeni meydanı 1 senede bitecek!
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara Büyükşehir Belediyesi’yle ortak olarak yapılmasını planladığı Zafer Meydanı’nın bir sene içinde tamamlanabileceğini bildirdi

Ankara'nın yeni meydanı 1 senede bitecek!

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara Büyükşehir Belediyesi’yle ortak olarak yapılmasını planladığı Zafer Meydanı’nın bir sene içinde tamamlanabileceğini bildirdi.

Tanık, Çankaya Belediyesi’nde düzenlediği basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “işin bir kenarından tutarsa” meydanın hızla yapılabileceğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le konuyla ilgili görüşmediklerini; ancak Gökçek’in meydan yapımına sıcak baktığını söyleyen Tanık, “Büyüklük itibariyle Ankara’ya yetmez, 4 buçuk milyon için yeterli olduğunu söylemek mümkün değil ama hiç yoktan iyidir. Büyükşehir Belediyesi bize yetki ve imkan verirse biz bu meydanı yaparız. Maddi destek beklemiyoruz” dedi.

-PARK SAYISI 355’E ULAŞTI-

Çankaya Belediyesi’nin üç yıllık park ve bahçe uygulamaları ile Zafer Meydanı proje önerisini tanıtan Tanık, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeni açılan ve kapsamlı yenileme yapılan parklar hakkında da bilgi verdi. Tanık, göreve geldikleri 2009 yılında 3 yeni park açtıklarını ve 9 parkta da onarım çalışması yaptıklarını, 2010’da yeni park sayısının 11’e yükseldiğini ve 5 parkta da geniş bakım ve onarım çalışmaları yapıldığını kaydetti. Bu yıl içinde açılan park sayısının ise 13 olduğunu, 7 parkta revizyon çalışmasına gidildiğini söyleyen Tanık, yıl sonuna kadar 3’ü oyun sokağı olmak üzere 7 projenin daha bitmiş olacağını söyledi. Çankaya Belediyesi’ne bağlanan 7 köyde ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını ve ilçe sınırlarında bulunan 170 öğretim kurumunda alan düzenlemesi yapıldığını hatırlatan Tanık, belediyeye ait 355 parkın bakım, onarım ve yenileme çalışmalarıyla Kırkkonaklar-Bademlidere-Cevizlidere hattı ve Akpınar-Karapınar-Cevizlere bölgelerindeki çalışmaların da sürdüğünü ifade etti.

-MEYDAN İÇİN ÖNERİLER-

Tanık, Sıhhiye bölgesinde bulunan ve 1927 yılında alana yerleştirilen Zafer Anıtı’nın her iki yanının yeni bir düzenlemeyle modern bir meydana dönüştürebileceğini söyleyerek, Anıt’ın sağ yanında bulunan ve Çankaya Belediyesine ait olan Zafer Parkı ile sol yanında bulunan, Zafer Çarşısı’nın üstünde yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan boş alanın ortak kullanımıyla oluşturulabilecek meydan projesi hakkında bilgi verdi. Bölge için hazırlanan 5 proje önerisi, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe’nin sunumuyla tanıtıldı. Tanık, projelerden birinin hayata geçmesiyle Ankara’ya 10 bin metrekarenin üzerinde bir meydan kazandırılabileceğini dile getirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim