• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Anlaşma olmadan petrol satılmayacak

Anlaşma olmadan petrol satılmayacak
Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani, Bağdat ve Ankara arasında kriz çıkaran Kürt petrolüyle ilgili "Anlaşma olmadan petrol satılmayacak" dedi.

Erbil-Bağdat ve Ankara arasında krize neden olan Kürt petrolünün Türkiye'ye akışı ile ilgili sorunu çözmek için dün Bağdat'ta bir araya gelen merkezi yönetim ve bölgesel Kürt yönetimi, görüşmelere devam etme kararı aldı.

Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani, "Kürt hükümeti anlaşma olmadan petrol satışını yapmama sözü verdi" dedi.

SORUNU ÇÖZMEK İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

Irak'taki Kürt petrolünün Türkiye'ye boru hattı ile aktarılması konusunda bölgesel Kürt yönetimi ve merkezi Irak hükümeti arasında çıkan ve Türkiye'yi de etkileyen sorun ile ilgili dün Bağdat'ta bir araya gelen taraflar, sorunun çözümü için görüşmelere devam etme kararı aldı.

Kürt internet sitelerinde yer alan habere göre, Başbakan Neçirvan Brazani başkanlığındaki Kürt heyeti, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ve Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ile yaptıkları görüşmeden sonra petrol akışıyla ilgili bir anlaşma metni hazırlanması konusunda anlaştı.

"ANLAŞMA SAĞLANMADAN PETROL VERİLMEYECEK"

Anlaşma metninin Irak merkezi hükümeti tarafından hazırlanarak Erbil'e gönderileceği ve Erbil'in buna yanıtının beklenmesi kararı verilirken, anlaşma sağlanmadan Kürt petrolünün Türkiye'ye akışının durdurulması sözünün de verildiği belirtildi.

"KÜRDİSTAN HÜKÜMETİ GARANTİ VERDİ"

Dün Bağdat'ta gerçekleşen ve Türkiye'yi de yakından ilgilendiren toplantıdan sonra konuşan Irak'ın petrolden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani, iki tarafın ortak bir metin üzerinde anlaşmaya varana kadar petrol satışının yapılmaması konusunda anlaştıklarını söyledi. Şehristani, "Kürdistan hükümeti, bize iki tarafın üzerinde anlaşmaya vardığı bir metin olmadan petrolü satmama garantisi verdi. Bizim hazırlayıp Erbil'e göndereceğimiz bir anlaşma metni üzerinde Kürdistan yönetimi de fikrini söyleyecek ve görüşmeler devam edecektir" dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim