• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ansaldo Enerji'den 640 milyon €luk yatırım

Ansaldo Enerji'den 640 milyon €luk yatırım
Ansaldo Energia, Türkiye'de 865 MW’lık Doğal Gaz Kombine Çevrim (CCGT) Santrali inşası ve bakımı için 640 milyon €'luk sözleşmeye imza attı.

Ansaldo Enerji, Türkiye'de 865 MW’lık Doğal Gaz Kombine Çevrim (CCGT) Santrali inşası ve bakımı için 640 milyon €'luk sözleşmeye imza attı.

Finmeccanica ile First Reserve Corporation’ın birlikte sahibi olduğu Ansaldo Energia şirketi, İstanbul’a yakın önemli bir sanayi bölgesi olan Kocaeli-Gebze’de 865 MW’lık bir Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali inşası ve bakımı için 640 milyon € değerindeki bir sözleşmeye imza attığını açıkladı.

Ansaldo Energia’nın Cenova’da ürettiği AE94.3A türbinleriyle donatılacak olan elektrik santrali, en yüksek verimlilik ve çevre standartlarına sahip bir çevrim santrali olarak işletilmesini sağlayacak yeterli işletim esnekliğini sunacak şekilde tasarlanıyor.Ansaldo Energia projeyi performansa dayalı, anahtar teslimi sözleşmeyle, ilgili uzun vadeli hizmetleri de içerecek şekilde gerçekleştirecek. Ansaldo Energia aynı zamanda yaklaşık 86 milyon €’luk yatırımla bölgedeki elektrik piyasasının saygın bir oyuncusu olan Unit Investment N.V.’nin çoğunluk hissesine sahip olduğu bir ortaklık olan Yeni Elektrik Üretim A.Ş. şirketinde hisselerin %40’ını satın alarak bu şirketin azınlık hissedarı olmuştur.

Santralin finansmanı Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ile Yapı ve Kredi Bankası’nı içeren dört Türk bankası tarafından sağlanırken, Türk enerji piyasasının serbestleştirilme dinamiklerini de içeren proje finansman planındaki tipik risklere karşı diğer destekleyici gruplardan ve Ansaldo Energia’nın sahibi Finmeccanica’dan sınırlı destek alma imkânı da bulunmaktadır.

Banka finansmanı da tamamlanarak artık inşaatının başlanmasına hazır hale gelen proje, Türk Elektrik piyasasında bir yabancı yatırımcının bir yerel sanayiciyle ortaklık içerisinde gerçekleştirdiği en yeni yatırımlardan birini temsil etmesi nedeniyle Ansaldo Energia için güçlü bir görünürlük sağlayacaktır ve şirketin Bölgede gelecekte daha fazla proje gerçekleştirmesine yönelik olarak bir referans proje niteliği taşıyacaktır.

Ansaldo Energia’yı mali danışmanlık konularında UniCredit Group’un Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Bölümü, hukuk danışmanlığı konusunda Chiomenti and Clifford Chance LLP hukuk bürosu ve sigorta konularında Marsh desteklemektedir.

Finmeccanica küresel havacılık ve savunma sanayinde önemli bir rol oynamakta, grup şirketleri aracılığıyla ve Avrupa ile ABD’deki ortaklarıyla kurduğu köklü işbirlikleri sayesinde sektörün en büyük uluslararası programlarından bazılarına katılmaktadır. Helikopter, savunma ve güvenlik elektroniği, sivil ve askeri uçak, hava yapıları, uydu, uzay altyapısı ve savunma sistemleri tasarım ve üretiminde lider bir şirket olan Finmeccanica, İtalya’nın en önde gelen ileri teknoloji şirketidir. Aynı zamanda ulaştırma ve enerji sektörlerinde önemli miktarda üretim kaynaklarına ve uzmanlığına sahip olan şirket Milano borsasında işlem görmekte ve bir dizi grup şirketi ve ortak girişim aracılığıyla faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.

Finmeccanica Group 2011 yılının Mart ayı sonu itibariyle İtalya’da 42.200’ün üzerinde, ABD’de yaklaşık 11.800, İngiltere’de yaklaşık 9.700, Fransa’da yaklaşık 3.700, Polonya’da 3.300’ün üzerinde ve Almanya’da 1.000 çalışanıyla toplamda yaklaşık 74.500 çalışana sahiptir. Grup çalışanlarının %85’inden fazlası üç “yerel” pazarımızda yer almaktadır. Teknolojik mükemmelliğini sürdürme ve ileriye taşıma amacının bir parçası olarak Finmeccanica Group, gelirlerinin %11'ini araştırma ve geliştirmeye harcamaktadır.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim