• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Antalya, Avrupa'nın yat fabrikası oldu

Antalya, Avrupa'nın yat fabrikası oldu
Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan olaylar nedeniyle bu ülkelerde yat üretimi olan Avrupalı yatırımcıların Antalya`yı tercih etmeye başladığı bildirildi.

Antalya, Avrupa'nın yat fabrikası oldu

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan olaylar nedeniyle bu ülkelerde yat üretimi olan Avrupalı yatırımcıların Antalya`yı tercih etmeye başladığı bildirildi.

Antalya Serbest Bölgesi İşletmeciliği Anonim Şirketi(ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses yaptığı açıklamada, küresel kriz sonrası yat üretim sektöründe ilk kez canlanma yaşandığını söyledi. Antalya Serbest Bölgesi`nin ``Yat Üretim İhtisas Bölgesi`` olması nedeniyle siparişlerin ve istihdamın arttığını belirten Gürses, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yat üretim yatırımları bulunan bir çok Avrupalı firmanın da bu bölgedeki karışıklıklar nedeniyle Antalya`da yatırım yapmak istediklerini bildirdi.

Avrupalı yat üretici firmalarının Antalya`da yer aradığını anlatan Gürses, şunları kaydetti:

``Alman sermayeli yat iç dekorasyon firması temsilcileri Antalya`ya gelerek incelemelerde bulundu. Bir çok yabancı firma Antalya`da yatırım yapmak istiyor. Bir Alman firmasına iki yer gösterdik. Bir çok yabancı yat firması temsilcisi de Antalya`da incelemelerde bulundu. Ortadoğu ve Orta Asya`daki firmalar Antalya`ya ilgi gösteriyor. Antalya Serbest Bölgesi yat ihtisas alanı olması nedeniyle Avrupalı yatırımcılar tarafından tercih ediliyor ancak yer sıkıntımız var. Talepleri karşılamak için şu anda alternatif yerimiz yok.``

Antalya Serbest Bölgesi içinde Hazine`ye ait atıl durumda toplam 56 bin metrekare alan bulunduğunu ifade eden Gürses, ``Hazine alanlarının kullanılması için talepte bulunduk. Bunun için yanıt bekliyoruz. Eğer atıl durumdaki Hazine alanlarını alabilir ve kullanabilirsek Antalya yat üretiminde dünyada daha da söz sahibi olacak`` dedi.

YAT ÜRETİM SEKTÖRÜ CANLANIYOR

Küresel kriz nedeniyle Antalya Serbest Bölgesi`nde yat üretim sektörünün de olumsuz etkilendiğini ifade eden Gürses, geçen yıldan bu yana küresel kriz etkisinin yavaş yavaş kaybolduğunu bildirdi.

Antalya Serbest Bölgesi`nde yat üretici firmaların yeni siparişler aldığına, istihdamın da arttığına dikkati çeken Gürses, şöyle devam etti:

``Bölgemizde yeni dönemde 25-30 metre boylarında dört adet kompozit yelkenli yapılacak. Bu yıl bir firmamız Akdeniz bölgesinin kendi alanında en büyük yatı olacak 63 metre büyüklüğünde çelik gövdeli yat üretimi gerçekleştirecek. 36 metrelik çelik kompozit ile 29-41 ve 29-37 metre boylarında 4 tekne yapılacak. Bunların yanında 25 metre boyunda ahşap laminet yat üretimi olacak. Ayrıca Hollanda`ya 10-15 metre boylarında 6 tekne üretilecek.``

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim