• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Antalya Balıkçı Barınağı ihalesi 31 Ekim'de yapılacak

Antalya Balıkçı Barınağı ihalesi 31 Ekim'de yapılacak
Antalya Balıkçı Barınağı ihalesi 31 Ekim'de Ankara'da yapılacak. En yüksek teklifi veren istekli, barınağı üç yıl süreyle işletme hakkına sahip olacak.

Balıkçıların dört gözle beklediği Antalya Balıkçı Barınağı, sonunda ihale aşamasına geldi.
İnşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Tarım İl Müdürlüğü’ne devredilen ve 31 Ekim tarihinde ihaleye çıkacak olan Balıkçı Barınağı ihalesi Ankara’da yapılacak. İhale sonucunda en yüksek teklifi veren istekli, barınağı üç yıl süreyle işletme hakkına sahip olacak. Halen Port Akdeniz Ticari Liman içerisinde bulunan bölgeyi kullanan balıkçılar, ihalenin sonuçlanmasının ardından yeni yerlerine geçebilecek. Barınağın 650 tekne kapasiteli olması bekleniyor.
 
‘GELECEĞİ OLMAYAN BİRŞEY’

Antalya Balık Komisyoncuları ve İş Adamları Derneği Başkanı Tayfun Bulu, balıkçı barınağının ihalesinden umutlu olmadığını söyledi. İhaleye tüzel kişilerin mi, yoksa balıkçıların mı katılacağını bilmediğini söyleyen Bulu, “Şartnamede yazanları okuduğum kadarıyla ihale 3 yıllık olacak. Balıkçılara tahsis edilirse üç yıl sonra ne olacağı belli değil. Geleceği olmayan bir şey” dedi. “Gücümüz yeter, alabilirsek üç yıl balıkçı orda barınır” diyen Bulu, sonrası için Finike örneğini hatırlatarak “Finike’nin yarısının özelleşmesi gibi olmaz inşallah” dedi. Tekne kapasitesi hakkında da konuşan Bulu, “Burası bayağı büyük. Antalya Büyük Liman, Yat Limanı’ndaki balıkçılar, Lara’daki balıkçılar, Alacasu’daki balıkçılar, Kemer’deki balıkçılar hepsini içine alacak kapasitede balıkçı barınağı olur. Ama dediğim gibi tam olarak ne olacağı belli değil” şeklinde konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim