• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Antalya Havalimanı Avrupa'nın en iyisi

Antalya Havalimanı Avrupa'nın en iyisi
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, ''Kaliteden, güvenlikten ödün vermeden, Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'ya gelen turistlere hizmet veren bu havalimanımız, ödüllerin en iyisine layıktır'' dedi.

Orhan Birdal: Antalya Havalimanı, ödüllerin en iyisine layık

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, ''Kaliteden, güvenlikten ödün vermeden, Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'ya gelen turistlere hizmet veren bu havalimanımız, ödüllerin en iyisine layıktır'' dedi.

ICF Airports Antalya Havalimanı'nın Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından ''10-25 milyon yolcu'' kategorisinde ''Avrupa'nın En İyi Havalimanı'' seçilmesi dolayısıyla Antalya Havalimanı İçhatlar Terminali'nde tören düzenlendi.

Daha önce törene katılacağı açıklanan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısının uzaması nedeniyle törende yer alamadı.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, törende, Bakan Yıldırım'ın selamlarını iletti. Birdal, DHMİ açısından Türkiye'de yap-işlet-devret projesinin ilk defa uygulandığı, Türkiye'de iki pisti birbirine paralel, fakat bağımsız kullanılan, iki dış hatlar terminal binası ayrı işleticiler tarafından işletilen tek havalimanının Antalya Havalimanı olduğunu belirtti.

Antalya Havalimanı'nı ''İlklerin havalimanı'' diye nitelendiren Birdal, havalimanının 2002 yılında 10 milyon olan yolcusunun da 2010 yılında 22 milyonun üzerine çıktığını kaydetti.

Birdal, ''Yani 8,5 yılda iki katından fazla yolcuyu ağırlayan, uğurlayan bir havalimanımız. Kaliteden, güvenlikten ödün vermeden, Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'ya gelen turistlere hizmet veren bu havalimanımız, ödüllerin en iyisine layıktır'' dedi.

Orhan Birdal, ACI Europe tarafından 2010 yılı değerlendirmelerine göre Antalya Havalimanı'nın Avrupa'nın kendi kategorisinde en iyi havalimanı seçildiğini hatırlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Birdal, şöyle konuştu:

''Türk sivil havacılığının dünyaya açılan en önemli kapısı olan, Türkiye'nin gülen, aydınlık yüzünün en önemli göstergesi, vitrini olan Antalya Havalimanı'nın bütün dünya otoriteleri tarafından da başarısının tescil edildiği böyle bir ödülü almasından duyduğum memnuniyeti ifade ederek, bu ödülün Türk sivil havacılığı ve turizmine hayırlı olmasını, bundan sonra gelecek ödüllere yol açmasını, kapı aralamasını temenni ediyorum.''

-SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRÜ EKŞİ-

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Antalya Havalimanı'nın Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği açısından en yoğun havalimanlarından biri olduğunu, ancak başarıyla işletildiğini kaydetti.

Ekşi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ''Her Türk vatandaşı hayatında en az bir kez uçağa binecektir'' hedefi ile 2003 yılında hayata geçirilen Bölgesel Havacılık Politikası çerçevesinde sivil havacılığın önemli başarılara imza attığını ifade etti.

Yolcu sayısı ve uçuş ağlarında 2002'den bu yana önemli artışlar kaydedildiğine dikkati çeken Ekşi, bu gelişmeleri aynı hızla devam ettirmek için ikili ulaştırma anlaşmaları çerçevesinde yurt dışı uçuş ağına yeni noktaların ilave edilmesine yönelik çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

Ekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hiç anlaşmamız olmayan ülkelerle yeni anlaşmalar imzalamanın yanı sıra, mevcut anlaşmaları da revize ediyoruz. Genel müdürlüğümüz bu yıl Kolombiya, Madagaskar, Afganistan, Pakistan, Macaristan, Irak, Ukrayna ve Meksika olmak üzere 8 ülkeyle daha uçuşların geliştirilmesine yönelik müzakerelerde bulunmuştur. Sivil havacılık faaliyetlerinin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinden taviz vermeden, uluslararası kural ve standartlara göre gerçekleştirilmesi, bu büyümenin sürdürülebilir olması bakımından hayati önem taşımaktadır.''

Bilal Ekşi, sivil havacılık sektörünün denetlenmesinden sorumlu genel müdürlüğün, uluslararası standartların diğer ülkelerle eş zamanlı olarak Türkiye'de hayata geçirilmesi yönünde büyük gayret sarf ettiğine değindi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün düzenleme ve denetleme işlevinin yanı sıra, havaalanlarına yönelik ''Ekonomik Havaalanları'', ''Engelsiz Havaalanları'', ''Her İle Bir Heliport Projesi'', ''Open-Sky Havaalanları'' ve ''Yeşil Havaalanları'' gibi birçok projeyi başlattığını belirten Ekşi, Antalya Havalimanı'nın da ''Yeşil Kuruluş'' unvanı alan 7 işletmeden biri olduğunu bildirdi.

Bilal Ekşi, şöyle konuştu:

''Bu yılın ilk altı aylık döneminde 2 milyon 131 bin iç hatlar, 7 milyon 771 bin dış hatlar olmak üzere 10 milyon yolcuya ev sahipliği yapan Antalya Havalimanı, günde 900'den fazla uçağın iniş kalkışı ile önemli bir rekora imza atmıştır. Ülkemizin yurt dışına açılan en önemli kapılarından biri olan Antalya Havalimanı işleticisini, göstermiş olduğu duyarlılıktan ve 'Yeşil Kuruluş' ilan edilmesinden dolayı da kutlamak isterim. ICF Airports'un hizmet kalitesinden ödün vermeden çalışmalarını sürdüreceğine ve dünya çapında elde ettiği ödüllere yenileri ekleyeceğine içtenlikle güveniyorum.''

ICF Airports Antalya Havalimanı Genel Müdürü Alexander Laukenmann da Antalya Havalimanı'nı ''En İyi Havalimanı'' seçen Avrupa Havalimanları Birliğinde (ACI Europe) 46 ülkeden 400 havalimanı bulunduğunu kaydetti.

Antalya Havalimanı'nın çok önemli bir ödül kazandığına dikkati çeken Laukenmann, ''Antalya bu ödülü kazandı çünkü, kalitede, güvenlikte ve sosyal sorumlulukta en iyi performansı biz gösterdik. Bu başarı, havalimanında herkesin birlikte çalışmasıyla mümkün oldu'' dedi.

Laukenmann, başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.

-VALİ YARDIMCISI YAVUZ-

Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Antalya Havalimanı'nın geçen yıl 23 milyon yolcuya hizmet verdiğini, bu sayının her geçen yıl arttığını söyledi Antalya Havalimanı'nın her yıl Türkiye'ye gelen turistlerin yaklaşık 3'te birini karşıladığını ve uğurladığını dile getiren Yavuz, havalimanının ''Türkiye'nin vitrini'' olduğunu ifade etti.

Yavuz, ''ACI Europe tarafından uygun görülen ve havaalanı işletmecisi ICF Airports'un kazandığı bu ödül, sadece işletici firmayı değil, başta valilik ve havalimanı çalışanlarını da fazlasıyla gururlandırmıştır. Bu sonucun alınmasında verilen hizmetlerin her aşamasında kalite standartlarının yakalanmasının yanı sıra, tüm kuruluşların uyumlu çalışmasının da etkisi olduğunu biliyoruz'' dedi.

-ÖDÜL TÖRENİ-

Lizbon'daki törende verilen ödülün replikaları da tören sırasında, bu başarıda emeği geçenlere verildi. IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, ödülü ICF Airports Antalya Havalimanı Genel Müdürü Alexander Laukenmann'dan aldı.

Çeçen, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Antalya'nın, Avrupa'nın en iyi havalimanı terminali seçilmesini gururla ve sevinçle karşıladıklarını söyledi. Bu başarının kazanılmasında destek veren bütün kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Çeçen, ''Ayrıca, gece gündüz demeden burada çalışan mesai arkadaşlarımı, ICF Airports yöneticilerini tebrik ediyorum, başarılarının devamlı olmasını diliyorum'' dedi.

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen de, DHMİ Antalya Başmüdürü Osman Serdar, Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Antalya Vali Yardımcısı Antalya Uluslararası Havaalanı Mülki İdare Amiri Mehmet Yavuz'a ödülün replikalarını verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ödülü aldıktan sonra, başarının Antalya adına ''gurur verici'' olduğunu söyledi. Akaydın, ödül replikasının kendilerine de verilmesinde, Antalya kent merkezi ile havalimanı arasında bir süre önce hizmete giren otobüslerin etkisi olduğunu ifade etti.

-ACI EUROPE-

ACI Europe, 46 ülkeden 400 havalimanını temsil eden Avrupa'nın en önemli havalimanı kurumu ve yaptığı değerlendirmeler sonucu yolcu sayısına göre dört kategoride her yıl ''Avrupa'nın En İyi Havalimanı''nı seçiyor. Geçen yıl 22,3 milyon yolcuyu ağırlayan, 100 milyon avroluk yatırımla yeni iç hatlar terminali inşa eden ve gerçek kapasitesi 45 milyon yolcu olan Antalya Havalimanı, Avrupa'nın ''En İyi Havalimanı'' ödülünü 10-25 milyon yolcu kategorisinde almaya hak kazandı.

ICF Airports Antalya Havalimanı Genel Müdürü Alexander Laukenmann, ödülü Lizbon'da düzenlenen törenle almıştı.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim