• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Antalya Limanı, Amerika'dan ödülle döndü

Antalya Limanı, Amerika'dan ödülle döndü
Türkiye’nin öncü liman operatörü Global Liman İşletmeleri, ABD’nin Miami şehrinde, sektörün kalbinin attığı uluslararası “Seatrade Cruise Shipping Convention 2011” Fuarı’nda ülkemizi büyük bir başarıyla temsil etti.

Antalya Limanı, Amerika'dan ödülle döndü

Türkiye’nin öncü liman operatörü Global Liman İşletmeleri, ABD’nin Miami şehrinde, sektörün kalbinin attığı uluslararası “Seatrade Cruise Shipping Convention 2011” Fuarı’nda ülkemizi büyük bir başarıyla temsil ederken, Global Liman bünyesindeki Antalya Limanı, Türkiye’de Global’le birlikte liman işletmeciliği alanında yakalanan büyük gelişmeyi ortaya koyan “En İyi Gelişme Gösteren Terminal Tesisleri” ödülünü aldı.

Kruvaziyer sektörünün dünyadaki en büyük ve önemli yıllık buluşması özelliğini taşıyan Miami’deki Cruise Shipping Fuarı’na Türkiye’den başarılı bir çıkarma gerçekleştiren Global Liman İşletmeleri, sektörün dünyaca ünlü tedarikçilerinin ve karar vericilerinin katıldığı, dört gün boyunca fuar ve konferansların gerçekleştirildiği organizasyonda, Antalya Limanı’nın kazandığı büyük ödülle ülkemize büyük bir gurur yaşattı. Deniz ticareti ve kruvaziyer dünyasının en prestijli ve saygın yayın organı “Dream World Cruise Destinations Magazine” tarafından, 15 ayrı kategoride ve yüzlerce liman ile destinasyon arasında verilen ödüllere Türkiye’den seçilen tek liman olan Antalya Limanı, “En İyi Gelişme Gösteren Terminal Tesisleri” ödülünü kazanarak, büyük bir başarıya ve ülkemiz açısından bir ilke imza attı.

Aynı kategoride, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai, İspanya’nın Malaga, Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle ve Port Everglades, İsveç’in Stockholm ve Çin’in Tianjin limanları gibi dünyaca ünlü limanların önüne geçerek birincilik ödülünü kazanan Antalya Limanı, böyle bir başarıya imza atan tek Türk liman ve kuruluş olma özelliğini kazandı. Global Liman İşletmeleri’nin 2006 yılında işletmesini, 29 Temmuz 2010’da ise tamamını aldığı ve yaptığı yatırımlarla altyapısını güçlendiren ve kapasitesini artıran Antalya Limanı, Miami’de kazandığı bu büyük ödülle, son yıllardaki bu atılımının da en güzel karşılığını almış oldu.

“Yeni tesislerin inşası, yeni teknolojilerin geliştirilmesi, taşıma hizmetleri, güvenlik, iletişim ya da yolculara sunulan hizmet konularında sağlanan gelişmelere” verilen “En İyi Gelişme Gösteren Terminal Tesisleri” ödülleri için “Dream World Cruise Destinations Magazine” dergisi, sektörün üst düzey yöneticileri arasında yaptığı kapsamlı bir anketi esas aldı. Böylece, Antalya Limanı, gösterdiği gelişim açısından, sektörün en önemli karar vericilerinin ve temsilcilerinin uluslararası onayı, desteği ve övgüsünü almış oldu. Antalya, Bodrum ve Kuşadası limanlarında gerçekleştirdiği modernleşmenin yanı sıra yakaladığı kapasite, hacim ve yolcu artışıyla Türkiye’nin öncü liman operatörü olan Global Liman İşletmeleri, işlettiği limanlara yaptığı güçlü yatırımlarla, yeni başarılara ve ödüllere ulaşmayı hedefliyor.

Global Liman İşletmeleri A.Ş. hakkında

Global Liman İşletmeleri A.Ş. (Global Liman) Türkiye’deki ve Akdeniz bölgesindeki ticari ve aynı zamanda kruvaziyer limanlarındaki fırsatları değerlendirmek için kurulmuştur. Global Liman İşletmeleri şu anda portföyünde önde gelen üç kruvaziyer ve ticaret limanı işleten Türkiye’deki yegâne liman grubu ve operatörüdür. 2003’ten bu yana, Global Liman grubu her biri güçlü piyasa talebi temelleri ile ayrıcalıklı hinterland erişimi sunan, Türkiye’de stratejik olarak konumlandırılmış limanlardan oluşan bir portföy geliştirdi. Global Liman, 2008’de gelen gemi sayısı bazında kruvaziyer limancılık sektörünün yüzde 57’sini elinde bulundurarak Türkiye’nin en büyük liman operatörüdür.

Global Liman çatısı altında bulunan limanlar:

Ege Ports: Efes’e Açılan Kapı

Kuşadası Yolcu Limanı (“Ege Ports-Kuşadası”) Türkiye'nin Ege kıyılarında yeralan bir kruvaziyer ve feribot yolcu limanıdır. Ege Ports-Kuşadası, antik Yunan ve daha sonra bir Roma şehri olan Efes kenti ve Meryem Ana'nın son yıllarını geçirdiğine inanılan ve Hıristiyanlar için kutsal bir yer olan Meryem Ana Evi gibi benzersiz tarihi yerlere yakın bir konumda bulunmaktadır. 2009 yılında 568.000'den fazla kruvaziyer yolcusu ağırlayan Ege Ports-Kuşadası, gemi seferi bazında 2009 yılında TDM verilerine göre Türkiye'nin birinci ve G.P. Wild International'a göre tüm Akdeniz çanağının on beşinci en çok ziyaret edilen kruvaziyer limanı olmuştur. Global Ports'un Ege Ports-Kuşadası'nda sahip olduğu hisse oranı yüzde 72,5'tir.

Port Akdeniz: Türk Rivierası’na & Türkiye Sanayisinin Merkezine Giriş

Antalya Ticari ve Yolcu Limanı (“Port Akdeniz-Antalya”), hem ticari hem de yolcu hizmetlerinin sunulduğu bir limandır. Ticari liman operasyonları: Port Akdeniz-Antalya mermer, krom, çimento ve benzeri ticari ürünlerin üretildiği ve maden açısından zengin bir bölge olan Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında yer almaktadır. Port Akdeniz-Antalya'nın kuru yük, dökme yük ve konteyner gemilerine hizmet veren toplam 10 adet rıhtımı bulunmaktadır. Port Akdeniz-Antalya'nın yıllık dökme yük ve genel kargo kapasitesi 5 milyon ton, konteyner kapasitesi ise 400.000 TEU'dur. Türkiye Denizcilik Müsteşarlığı (“TDM”) verilerine göre 2009 yılında Türkiye'nin deniz limanlarından gerçekleştirilen toplam ihracatının yaklaşık yüzde 4,3'ü Port Akdeniz-Antalya'dan yapılmıştır.

Yolcu limanı operasyonları: Port Akdeniz-Antalya, 2 adet kruvaziyer gemisi rıhtımı, 250 tekne kapasiteli marinası ve 150 yat kapasiteli kuru havuzu ile bir yolcu limanı olarak da hizmet sunmaktadır. Global Ports Yönetimi, önemli bir uluslararası havalimanı olan Antalya Havalimanı'na ve değerli arkeolojik yapılara olan yakınlığı ile Port Akdeniz-Antalya'yı Akdeniz'in en önemli yolcu limanlarından biri konumuna getirmeyi hedeflemektedir. Global Ports'un, Port Akdeniz-Antalya'da sahip olduğu hisse oranı yüzde 100'dür.

Bodrum Kruvaziyer Limanı: Bir Yeni Lüks Kruvaziyer Destinasyonuna Erişim

Türkiye'nin Ege sahillerindeki Bodrum'da yer alan Bodrum Yolcu Limanı 2008 yılının ikinci çeyreğinde faaliyetlerine başlamış bir kruvaziyer, feribot ve mega-yat limanıdır. Tarihin ilk çağlarında bir Karya balıkçı kasabası olarak kurulan Bodrum, Avrupa'nın en iyi korunmuş Ortaçağ kalelerinden birine sahip olup Türkiye'nin en popüler deniz tatili bölgesidir. Faaliyete geçtiği 2008 yılından sonra hızla süper ve mega yatlar için en popüler uğrak noktalarından biri haline gelen Bodrum Yolcu Limanı ziyaretçilerine su, elektrik ve gümrüksüz yakıt hizmetleri de sunmaktadır. Bodrum Yolcu Limanı ayrıca yabancı askeri gemilere de hizmet vermektedir. Global Ports'un, Bodrum Yolcu Limanı'nda sahip olduğu hisse oranı yüzde 60'dır. www.globalports.com.tr

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim