• BIST 9679.8
  • Altın 2487.173
  • Dolar 32.4205
  • Euro 34.4431
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Antalya Limanı demiryoluna bağlanacak

Antalya Limanı demiryoluna bağlanacak
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Isparta ve Burdur illerinin sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı için 'Demir Yolu Taşımacılığı ve Lojistik Çalıştayı' düzenliyor.

Antalya Limanı demiryoluna bağlanacak

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Isparta ve Burdur illerinin sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı için 'Demir Yolu Taşımacılığı ve Lojistik Çalıştayı' düzenliyor.

Batı Akdeniz Bölgesi'nin ulusal kara yolu sistemi içinde önemli bir ağa sahip, mevcut demir yolu ağının bölgenin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz olduğu ve ticareti canlandırmak üzere bölgenin iç kısımlarını Antalya ile bağlayacak yeni raylı sistemlere ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Demir yolu ağının Antalya, Isparta ile Burdur illerinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacağı kaydediliyor. BAKA'nın hazırladığı, Antalya Limanı'nı Isparta ve Burdur gibi iç bölgelere bağlayacak demir yolu projesi, mevcut kara yolları hatlarının iyileştirilmesi, deniz yolu ve hava yolunun daha etkin kullanılmasını amaçlıyor.

BAKA'nın bu amaçla düzenlediği çalıştay 14 Temmuz'da Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)'nde gerçekleştirilecek. Batı Akdeniz Bölgesi Demir Yolu Taşımacılığı ve Lojistik Çalıştayı'na, Antalya, Burdur ve Isparta'daki ulaştırma ve lojistik konularıyla ilgili kamu, özel sektör, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile üniversitelerden öğretim görevlileri katılıyor. Çalıştayın katılımcıları arasında; Uşak, Afyon ve Denizli illeri ile Sandıklı, Dinar gibi çevre il ve ilçelerin OSB müdürlükleri ile Devlet Demiryolları, liman ve havalimanı yetkilileri yer alıyor. 63 katılımcı, Antalya Limanı hinterlandının genişletilerek daha verimli kullanılması maksadıyla Antalya, Burdur, Isparta, Afyon, Denizli ve Uşak yük treni hattının bu limana entegre edilmesi ile İstanbul-Antalya, Antalya-Konya, Antalya-Alanya hızlı tren hattı proje fikirlerini tartışacak.

Ulaştırma Bakanlığı Danışmanı ve İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karaşahin, hızlı tren ve demir yolu ulaşımıyla ilgili bilgilendirici sunumuyla çalıştaya katkı sağlayacak. Çalıştayda Afyon, Uşak ile Denizli'nin üretim ve sevkiyatları da dikkate alınarak 5 ayrı grup çalışması yapılacak.

Üniversite öğretim görevlileri moderatörlüğü, BAKA uzmanlarının raportörlüğünde 'Antalya Limanının daha verimli kullanılmasına yönelik öneriler', 'Yük treni hattının Antalya Limanı ile entegrasyonuna yönelik görüşler', 'Antalya'ya hızlı tren bağlantısı konusunda görüş ve öneriler', 'Süleyman Demirel Havalimanı'nın kargo taşımacılığı açısından değerlendirilmesi' ve 'Antalya-Isparta-Burdur illeri için ulaşım ve taşımacılıkta alternatif öneriler' grupları çalışmaları gerçekleştirilecek.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim