• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Antalya Limanı konteyner hacmini artırdı

Antalya Limanı konteyner hacmini artırdı
Global Liman İşletmeleri'nin yaptığı yatırımlarla altyapısı ve ticaret hacmi büyüyen, Antalya Limanı, “Logitrans 2010 Lojistik” ödülüne layık görüldü.

Antalya Limanı konteyner hacmini artırdı

Global Liman İşletmeleri'nin yaptığı yatırımlarla altyapısı ve ticaret hacmi büyüyen, Antalya Limanı, “Logitrans 2010 Lojistik” ödülüne layık görüldü.

19 Kasım 2010 Cuma - 4. Logitrans Transport Lojistik Fuarı açılış gününün akşamı ilk kez düzenlenen “Logitrans 2010 Lojistik Ödülleri'' töreninde aldığı takdir ödülüyle başarısını sektöre kanıtlayan Global Liman İşletmeleri, Antalya Limanı'nın konteyner hacmini, geçen yıla oranla yüzde 122 artırmış ve limanı dünya sıralamasında 261 inci sıradan 240'ncı sıraya yükseltmişti. Global Liman İşletmeleri'nin yaptığı yatırımlarla altyapısı ve ticaret hacmi büyüyen, Antalya Limanı, 4- 6 Kasım 2010 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi nde düzenlenen ve lojistik sektörünün lider firmalarını ağırlayan 4. Logitrans Transport Lojistik Fuarı nda ilk kez düzenlenen “Logitrans 2010 Lojistik Ödülleri'' kapsamında, liman işletmecileri kategorisinde takdir ödülünü kazandı.

Bu yıl 18'i 13 farklı ülkeden olmak üzere 213 markayı temsil eden 102 katılımcı firmayı bir araya getiren 4. Logitrans Transport Lojistik Fuarı açılış gününün akşamı “Logitrans 2010 Lojistik Ödülleri'' adıyla ilk kez düzenlenen törende hızla gelişen lojistik sektörünün başarılı kurum ve kişileri belirlendi. Ödül töreninde, “Ulaştırma Bakanlığı Belgeli Hizmetler'' ile “Oda ve Derneklere Kayıtlı Hizmetler '' farklı kategorilerde değerlendirildi. Ayrıca proje ve ürünlere “Jüri Özel Ödülleri'' verildi.

Türk deniz ticaretinin en önemli kapılarından birisi olan Antalya Limanı nın işletmesini 2006'da devralan Global Liman İşletmeleri, Port Akdeniz Takdir Ödülü yle taçlanan başarısına giden yolu 29 Temmuz 2010'da limanın hisselerinin tamamını satın almasıyla açmıştı. Global Liman İşletmeleri bu ödülle birlikte hedeflerine beklenenden daha kısa sürede ulaşmış oldu.

2006 yılından bu yana yeni konteyner elleçleme ekipmanları, vinç ve römorkörler alarak, operasyon sürelerini kısaltıp, kalite ve verimliliğin artmasını sağlayan Global Liman, limanın gerek genel ve dökme yük gerekse konteyner yük hacmini sürekli olarak artırdı. Geçtiğimiz aylarda Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri AŞ nden hisselerini alarak limanın tamamına sahip olan Global Liman, kısa sürede büyük bir rekora imza attı. Antalya Limanı nın 2010 yılının ilk 10 ayındaki konteyner yük hacmini, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 artıran Global Liman İşletmeleri, 2010 yılı Ocak–Ekim döneminde 100.840 TEU elleçlemeye ulaşarak yakaladığı başarı kapsamında Logitrans 2010 Lojistik Ödülleri Töreni nde liman işletmecileri kategorisinde takdir ödülüne layık görüldü.

Global Liman Genel Müdürü Saygın Narin, Global Liman ın dünya çapında elde ettiği bu başarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Antalya Limanı'nın, Global Liman İşletmeleri'nin yatırımlarıyla büyümeye devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

“Akdeniz çanağında stratejik öneme sahip Antalya Limanı'nı Avrupa'da en güvenli, en verimli, en etkin işletilen ve yönetilen çok fonksiyonlu limanlardan biri yaparak Türkiye nin önemli ticaret kapılarından biri haline getirmek isteyen Global Liman, başarılarına yenilerini ekleyerek Türkiye'de olduğu kadar global ölçekte de büyümesini sürdürecektir. Aldığımız ödül gelecekteki başarılarımızın işaretidir.''

Global Liman İşletmeleri A.Ş. hakkında

GYH, Global Liman İşletmeleri A.Ş. yi (Global Liman) Türkiye deki ve Akdeniz bölgesindeki ticari ve kruvaziyer limanlarındaki fırsatları değerlendirmek için kurdu. Global Liman, 2008 de gelen gemi sayısı bazında kruvaziyer limancılık sektörünün yüzde 57 sini elinde bulundurarak Türkiye'nin en büyük liman operatörüdür.

Güncel havacılık haberleri için THY Haber'i takip edin.

www.thyhaber.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim