• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Antalya Limanı otomasyonla yönetilecek

Antalya Limanı otomasyonla yönetilecek
Global Yatırım Holding tarafından işletilen Antalya Limanı'nın, dünyada belli başlı limanların kullandığı otomasyona geçerek "Liman Takip Sistemi"ni uygulamaya başlayacağı bildirildi.

Global Yatırım Holding tarafından işletilen Antalya Limanı'nın, dünyada belli başlı limanların kullandığı otomasyona geçerek "Liman Takip Sistemi"ni uygulamaya başlayacağı bildirildi.

Global Yatırım Holding A. Ş'ye bağlı Port Akdeniz Antalya Limanı Ticari Operasyon Müdürü Levent Adalı, A. A muhabirine yaptığı açıklamada, turizmin ve tarım sektörünün başkenti olan Antalya'da limanın hem turizm hem de ihracat ve ithalat açısından çok önemli olduğunu söyledi. Antalya Limanı'nın Konya, Denizli, Afyon ve bu illerin çevresindeki ihracatçı ve ithalatçılara hizmet verdiğini belirten Adalı, fiyatlarının da uygun olduğunu kaydetti.

Antalya Limanı'ndan yapılan ihracatın geçen yıllara göre çok büyük oranlarda arttığına dikkati çeken Adalı, limanda 2009 yılında 60 bin olan konteyner yükünün 2010 yılında 126 bin konteynere yükseldiğini bildirdi. 2011 yılında 175 bin konteyner yükü hedeflediklerini kaydeden Adalı, kruvaziyer yolcu sayısında da önemli artışlar sağlandığını ifade etti.

Geçen yıl kruvaziyer gemilerle Antalya Limanı'na 200 bin yolcu girişi olduğunu vurgulayan Adalı, 2011 yılında ise 260 bin yolcu beklediklerini söyledi.

Antalya Limanı yolcu terminalinde iyileştirmeler yapıldığını, limanı devraldıkları günden bu yana yük elleçleme ve yeni atılımlarla 12 milyon dolarlık yatırım yapıldığını anlatan Adalı, şunları kaydetti:

"Antalya Limanı hem ülkemiz için hem bölge açısından çok önemli bir liman. Yıllardır yatırım yapılmayan Antalya Limanı'na 20 milyon dolardan fazla yatırım harcaması öngörüyoruz. Vinçlerin kapasiteleri artırıldı. Yeni vinçler alınacak. Yatırımlarla birlikte yük ve yolcu kapasitemiz artıyor. Antalya Limanı tamamen otomasyon sistemine geçecek. Dünyada ve Türkiye'de bazı limanlarda kullanılan

'Liman Takip Sistemi'ne geçiyoruz. Bunun alt yapısı başladı. Ağustos ayında tamamen otomasyona geçeceğiz. Liman Takip Sistemi ile tüm hizmetler disiplin altına alınacak ve kaçaklar önlenecek. Böylece denizden limana inen kargo ve konteyner ya da karadan limana giren yükün tüm hizmetleri disiplin altına alınmış olacak. Liman Takip Sistemi için 500 bin dolarlık yatırım gerçekleştirildi. "

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim