• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Antalya Limanı'na yatırım devam ediyor

Antalya Limanı'na yatırım devam ediyor
Antalya Limanı'ndan dünyaya yılın ilk 6 ayında 100 bin TEU konteyner gönderildi. Bu rakamın yıl sonuna kadar 200 bin TEU (34 metreküplük konteyner) konteyneri bulması bekleniyor.

Antalya Limanı'na yatırımlar sürüyor

Port Akdeniz Antalya Ticaret Müdürü Süleyman Çokan yaptığı açıklamada, Antalya Büyük Liman'a yaptıkları yatırımlar ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Süleyman Çokan, Antalya Limanı'ndan deniz yoluyla dünyaya başta maden ağırlıklı olmak üzere, mermer, krom, çimento gibi ürünlerin gönderildiğini belirtti. 2009 yılında 60 bin TEU konteynerin elleçlendiğini, (gümrük gözetimi altındaki eşyanın asli niteliklerini değiştirmeden yerinin değiştirilmesi), bildiren Çokan, "2010 yılında 126 bin TEU konteyner elleçledik. Bugün itibariyle 100 bin TEU tamamlandı. Bu seneki hedefimiz 175 bin konteyner ama yaptığımız yatırımlarla yıl sonuna kadar 200 bin TEU'yu buluruz" dedi.

-12 MİLYON DOLARLIK YATIRIM-

Port Akdeniz olarak limana şimdiye kadar 12 milyon Dolar yatırım yaptıklarını, yıl sonuna kadar 8 milyon dolarlık yatırım daha planlandığın anlatan Süleyman Çokan, rıhtımda deniz derinliğini 7 metreden 10 metreye çıkardıklarını anlattı. Çokan, sadece bunun için 1 milyon Dolar harcadıklarını ifade etti. Çokan, "Deniz derinliğini artırarak büyük gemilerin kıyıya yanaşmasını sağladık. Daha önce rıhtıma yanaşan gemiye 20 bin ton yük yüklenebiliyordu, derinleştirme çalışmalarının ardından 30 bin ton yük yükleyebileceğimiz hale geldi" diye konuştu.

-LİMAN ALTYAPISI GÜÇLENİYOR-

Limanda altyapıyı da güçlendirdiklerini anlatan Süleyman Çokan, "Altyapı yetersizliği ve hizmet kalitesi nedeniyle Antalya'daki sanayiciler yükünü başka şehirlerden yüklüyordu. Ciddi yatırımlarla Antalya'nın sanayi ürünlerini Antalya Limanı'ndan dünyaya sevk etmeye başladık" dedi.

Çokan, altyapı yatırımları çerçevesinde limanın her köşesine WLAN koyduklarını, fiberoptik kablolar döşediklerini ve otomasyona geçtiklerini anlattı.

Çokan, şu bilgileri verdi:

"Planlama kulesi yaptık. Liman operasyonunun tümü oradan yapılacak. Kapıdan girenlerden gemiye yüklemeye kadar ne varsa bu kuleden koordine edilecek. Düne kadar evrak, kağıt üzerinde yapılan tüm işlemler şimdi otomasyon sistemiyle yapılacak. Bu hizmetlerin hepsi müşteri memnuniyeti getirecek. Bu yıl ve gelecek yıl devam edecek olan yatırım çalışmalarımızla Antalya ve ülkemize uluslararası standartlarda bir liman daha kazandırma niyetindeyiz. "

-KENDİ REKORUNU KIRDI-

Çokan, bu yıl rıhtım boylarının da uzatılacağını da belirterek, yapılan tüm bu yatırımlarla limana olan ilginin artacağını ifade etti.

Süleyman Çokan, şunları kaydetti:

"Limanın, kuruluşundan bugüne kadar geçen zamanı değerlendirdiğimizde, geçtiğimiz Haziran ayında 18 bin TEU konteyner elleçleyerek kendi rekorunu kırdığını, yeni rekorlara açık ve hazır olduğunu belirtebilirim. Antalya'mızın turizm ve tarım sektöründeki liderliğinin yanı sıra deniz yolu ile ticarete artan bir ilgi var. Limana olan ilginin artması, özelikle yeni iş sahalarının açılması ile ilave istihdam sağlanması ve maliyetleri gözeterek ithalat ve ihracatta bulunan firmaların lehine gelişmesi memnun edicidir. "

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim