• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Antalya Limanı'nda global rekor

Antalya Limanı'nda global rekor
Global Liman İşletmeleri, konteyner yükünü yüzde 122 oranında artırarak dünya çapında başarı yakaladı.

ANTALYA LİMANI'NDA GLOBAL REKOR

Global Liman İşletmeleri, konteyner yükünü yüzde 122 oranında artırarak dünya çapında başarı yakaladı.

Türkiye’nin öncü liman operatörü Global Liman İşletmeleri (Global Liman), 2006 yılında işletmesini, 29 Temmuz 2010’da ise tamamını aldığı Antalya Limanı’na sınıf atlattı. Global Liman’ın yaptığı milyonlarca dolarlık yatırımla altyapısı güçlenen Antalya Limanı’nın konteyner yük hacmi, 2010 yılının ilk 10 ayında, geçen yıla oranla yüzde 122 arttı. Antalya Limanı bu başarıyla, dünya çapında tüm ticari limanlar arasında, 261’inci sıradan 240’ncı sıraya yükseldi.

Türk deniz ticaretinin en önemli kapılarından birisi olan Antalya Limanı’nın işletmesini 2006’da devralan Global Liman İşletmeleri, 29 Temmuz 2010’da limanın hisselerinin tamamını almasıyla, hedeflerine beklenenden daha kısa sürede ulaştı. 2006 yılından bu yana yeni konteyner elleçleme ekipmanları, vinç ve römorkörler alarak, operasyon sürelerini kısaltıp, kalite ve verimliliğin artmasını sağlayan Global Liman, limanın gerek genel ve dökme yük, gerekse konteyner yük hacmini sürekli olarak artırdı. Geçtiğimiz aylarda Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri AŞ’nden hisselerini alarak limanın tamamına sahip olan Global Liman, kısa sürede bir rekor kırdı. Antalya Limanı’nın 2010 yılının ilk 10 ayındaki konteyner yük hacmi, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 arttı. 2010 yılı Ocak–Ekim döneminde 100.840 TEU* elleçlemeye ulaşılırken, geçen yıl aynı dönemde 45.420 TEU olarak gerçekleşmişti.

Global Liman Genel Müdürü Saygın Narin, Global Liman’ın gerek yurtiçi gerekse dünya çapında elde ettiği bu başarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Antalya Limanı’nın, Global Liman İşletmeleri’nin yatırımlarıyla büyümeye devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

“Antalya Limanı’nı dünya konteyner elleçleme sıralamasında ticari limanlar arasında, 261. sıradan, 240. sıraya taşıyan bu rekor başarı, gelecekteki hedeflerimize daha kolay ulaşacağımızı gösterdi. Akdeniz çanağında stratejik öneme sahip Antalya Limanı’nı Avrupa’da en güvenli, en verimli, en etkin işletilen ve yönetilen çok fonksiyonlu limanlardan biri yaparak Türkiye’nin önemli ticaret kapılarından biri haline getirmek isteyen Global Liman, başarılarına yenilerini ekleyerek Türkiye’de olduğu kadar global ölçekte de büyümesini sürdürecektir.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim