• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Antalya'da akıllı trafik sistemi

Antalya'da akıllı trafik sistemi
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bazı kavşaklarda uyguladığı Akıllı Trafik Sistemi'nin, vatandaşların ışıkta bekleme sürelerini azalttığı belirtildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin merkezdeki trafiği rahatlatmak amacıyla uygulamaya koyduğu Akıllı Trafik Sistemi, trafik sıkışıklığı yaşanan kavşakları rahatlattı. İl Sağlık Müdürlüğü, Mevlana, Değirmenönü, Sampi, Laura ve Şehitlik kavşaklarında uygulanan sistemin trafikte rahatlık oluşturduğu, kavşaklarda her kola yerleştirilen balık göz kameralar sayesinde hangi koldan ne kadar araç geldiğinin hesaplandığı ve ışık sürelerinin yoğunluğa göre değişkenlik gösterdiği bildirildi.

Ana akımlara öncelik verilen sistemde ışık sürelerinin sabit olmadığı, akıllı trafik sisteminde acil durumlarda merkezden sinyalizasyon sistemine müdahale edilebildiği belirtildi. Kavşakların 24 saat süreyle sistem sayesinde gözlendiği, Akıllı Trafik Sistemi'nin, kent merkezine köprülü kavşaklar yapılmasına gerek olmadığı, kent içi trafik sorununun, akılcı şekilde teknoloji kullanılarak çözülebileceğini de gösterdiği ifade edildi. Milyonlarca liraya yapılan köprülü kavşakların yerini alan akıllı trafik sisteminin maliyetinin ise kavşak başına 40 bin lira olduğu açıklandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kent sorunlarını ele alırken bilimi kullandıklarını söyledi. Kendisinin aynı zamanda bilim adamı olduğunu hatırlatan Başkan Akaydın, akılcı çözümlerin kente daha büyük fayda sağladığını kaydetti. Sorunların çözümünde bilimin yanı sıra halkın taleplerini de ele aldıklarını ifade eden Başkan Akaydın, "Her projemizi önce kente ve bu kentte yaşayan insanlarımıza ne gibi faydalar sunacağını ele alıyoruz. Alınan proje kararlarının akla, bilime ve hukuka aykırı olmaması bizim temel prensimizdir" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim